základní skupiny - skupina F, 1. kolo
19.09.2007 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Řím přehrál Dynamo Kyjev

AS Řím potvrdil roli černého kuně turnaje, když si bez problémů poradil s bezradným Dynamem Kyjev. Vítězstvím 2:0 se vedoucí celek italské ligy ujal vedení i ve své skupině Ligy mistrů, Ukrajinci bezradnou hrou akorát navázali na špatné výkony z počátku sezóny.

Trenér Luciano Spalletti učinil oproti víkendovému souboji s Regginuu jen jedinou změnu, když namísto Ludovica Giulyho postavil návratilce po zranění Amantina Manciniho. Christian Panucci se ještě stále ze svého zranění nezotavil, Brazilec Cicinho začal jen na lavičce, v útoku nastoupil osamocený Francesco Totti. Sestava hostů příliš překvapení nepřinesla, senegalský obránce Pape Diakhate je zraněný, Ruslan Rotan začal raději na lavičce, útok byl ve složení Ismael Bangoura – Maksim Shatskikh.

Římané se do svého soupeře zakousli hned od první minuty, nejdříve se do nadějné pozice dostal po Aquilaniho centru Mancini, ale míč nedokázal správně zpracovat, a akce se tak zbrzdila. Jen o pár vteřin později se díky akci Rodriga Taddeie se Simonem Perrottou mohl prosadit Francesco Totti, římský kapitán ovšem mířil z hranice pokutového území nad. Pravděpodobně ho to příliš nemrzelo, protože už v deváté minutě se jeho tým dostal do vedení. Nádhernou týmovou akci začali Mancini s Tottim, míč se pak přes Aquilaniho dostal k Tonettovi, jehož centr z levé straně chladnorkevně dopravil do sítě Perrotta.

Domácí byli při chuti. Marco Cassetti se uvolnil z pozice pravého beka, jeho následnou střelu zlikvidoval Alexander Shovkovsky. Na hru AS byla radost pohledět, jejich všemožné kombinace lahodily očím diváků, přitom byly i dostatečně efektivní. Jednu z nich, vedenou po ose Aquilani – Daniele De Rossi – Totti, zakončoval Tonetto do náruče připraveného brankáře hostí.

Dynamo bylo naprosto mimo hru, přesto mohlo vyrovnat, když Juan zaspal v obraně a před Bangourem zasáhl na poslední chvíli Philippe Mexes. Juan si v zápětí vybral další slabší chvilku. Taddeiův centr tečoval Perrotta a brazilský obránce se rázem ocitl ve zcela jasné pozici ke skórování, z bezprostřední blízkosti ovšem orazítkoval jen tyč. Svěřenci Luciana Spalletiho se nadále hnali vpřed, dvě minuty před koncem poločasu se snažil zdvojnásobit vedení Totti, nicméně pod tlakem mířil jen vedle. Poločasové skóre bylo 1:0 a rozhodně neopdovídalo dění na hřišti, tým z věčného města si zasloužil vést minimálně dvoubrankovým rozdílem.

Po návratu z kabin se na průběhu utkání příliš mnoho nezměnilo. Kyjev byl až na výjimky z úvodu bezzubý, navíc kvůli zranění přišel o jediného nebezpečného hráče Bangouru, toho nahradil Rincon. Nový mnuž na trávníku se málem hned zapsal na listinu střelců, jen kdyby jeho hlavička po rohovém kopu byla o něco přesnější. Střela Atanda Yussufa šla nad, a tak se taktovky opět ujali domácí. Aktivní byl Mancini, opět ale nevyzrál na výborného Shovkovského. Nezadařilo se ani De Rossimu, byť byl po další efektní akci ve velmi dobré pozici. Něco pro diváky pak vystřihl Mexes, když se Tottiho centr rozhodl vyřešit nůžkami.

Na hřiště přišla čerstvá krev v podobě Ludovica Giulyho, kterému přenechal své místo Mancini. Giallorossi pokračovali dál ve své exhibici, Tonettova narážečka s Tottim vyústila ve zdalší zmařenou šanci tentokráte Perrotty. Druhý gól byl otázkou času, Giuly ale proti Shovkovskemu ještě neuspěl. AS se nakonec přece jen dočkalo, střelec Perrotta se změnil v nahrávače a Totti jeho pasem nepohrdl. Třetí gól římského kapitána ve čtvrtém zápase. Šancí ani po druhém gólu neubývalo, Aquilani mířil vedle, Totti už podruhé recept na ukrajinského gólmana nenašel. Naprosto proti proudu hry se málem Dynamo dostalo ke snížení, Shatskikh se prodral do velkého vápna, ovšem poté vytáhl brankář Doni ukázkový zákrok, za který si čisté konto určitě zasloužil. Další příležitosti si ještě v závěru vypracoval italský tým, Giulyho pas jen taktak nenašel Tottiho, Cassetti orazítkoval pouze tyč, a zápas proto skončil výsledkem 2:0. Domácí fanoušci mohli být s herním projevem svých miláčků stoprocentně spokojeni.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (9)

Přidat komentář
HOST*malescu

a tak takhle dal, doufam ze si poradime ve stejnym stylu jak nad Manchesterem United tak i nad Sportingem...

Reagovat
HOST*

momentálně je velká šance porazit Manchester

Reagovat
Slejdy

jj je tam ta moznost ale bude to tezke...aj se sportingem ale postoupit bysme meli..vcera parada..zatim je fazec

Reagovat
HOST*Devil

Momentalne jo , ale 2 řijna uz tak velka sance nebude !

Reagovat
smazaný uživatel

tam už nebudeme mluvit o šanci, to už bude holá realita...

Reagovat
HOST*

jj

Reagovat
HOST*Largo

nevim,co chcete,zatim hrajem dobře,líp než United.Jestli budem v nastoupeným trendu takhle pokračovat,postoupíme z 1.místa.

Reagovat
HOST*Il Principe

Forza ROMA PER SEMPRE ! GRANDE FRANCESCO !

Reagovat
HOST*baryy72

Jenom dobře, ale na ManUtd to stačit nebude!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele