základní skupiny - skupina H, 1. kolo
19.09.2007 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Arsenal rozdílem třídy porazil Sevillu

Ve druhém zápase "slávistické" skupiny se střetli dva papírově silnější soupeři a jejich souboj přinesl překvapivě jednoznačný výsledek. Arsenal si se Sevillou poradil v poměru 3:0, o branky se postarali Fabregas, Van Persie a Eduardo.

Arsenal si sice na vlastním trávníku vytvořil převahu, ta ale byla dlouho jen platonická. První šanci měli dokonce hosté ze Sevilly, když Navas pálil jen těsně nad. Gunners přidali a Palopovu pozornost vyzkoušeli nejprve Van Persie a potom i střelou po zemi Flamini. Ve 27. minutě se domácí ujali vedení. Z 25 metrů napřáhl Fabregas a jeho tvrdá rána se od Escudého odrazila do protipohybu brankáře. Do přestávky ještě zkoušel štěstí Emmanuel Adebayor, ale podobně jako na opačné straně Kanouté mířil mimo.

Už v 50. minutě byl trenérem Wengerem střídán kapitán české reprezentace Tomáš Rosický. Devět minut nato pak Van Persie pojistil vedení Arsenalu. Centr z přímého kopu poslal do pokutového území Fabregas, Sagna jen lehce hlavou tečoval a Van Persie už měl na malém vápně lehkou práci. Dvojnásobný vítěz Poháru UEFA začal až po druhé inkasované brance hrát uvolněně a vytvoři lsi příležitosti ke korekci výsledku. Střely Alvese ani Kanoutého však ke kýženému gólu nevedly. Arsenal mohl zvýšit skóre zásluhou Adebayora, ale jeho hlavička v pádu o několik centrimetrů minula pravou tyč španělské branky. Třetí branky se nakonec vyprodaný Emirates stadium dočkal. V nastaveném čase vyrobil školáckou chybu jeden z obránců Sevilly a brilantní souhru s Hlebem a Fabregasem zakončil neomylně Eduardo da Silva.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (11)

Přidat komentář
HOST*chose

3:1 tutovka dne

Reagovat
HOST*

nakonec s čistym štitem

Reagovat
HOST*václav

jen tak do toho

Reagovat
HOST*mysman

We're the Arsenal!

We're the best!

We're the Arsenal!

So fuck the rest!

A to sme hrali tak na 50%

Reagovat
smazaný uživatel

Rosického vystřídal jen kvůli výkonu nebo měl nějaké zranění?

Reagovat
Mr.Jindros

Žádné viditelné zranění, takže výkon. Úloha Rosického v Arsenalu se u nás dost přeceňuje (stejně jako u dalších českých hráců v jiných klubech). Komentátor pronesl něco ve smyslu "oni ho chtějí šetřit na ligu" - a to když vedli jen 1:0. Navíc stále prohlašoval "Rosický dirigoval hru" atd. což nebyla pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

No to ano. On tam z neho robil poloboha, pricom to v ziadnom pripade nie je. Je dobry, ale komentator mu velmi vela pridaval na zodpovednosti - az sa mi to zle pocuvalo a divil som sa, ci pozera ten isty zapas.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten komentátor byl největší luzr porát si pletl hráče ... už mě to pak štvalo když hlásil --- Hleb!! a goool! to je fakt demence když to byl persie ...

Reagovat
HOST*

kdyz nevim tak radsi nepis...rosa byl zranenej

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*bary72

Nebylo co řešit, Arsenal překvapil, naopak bych čekal víc od soupeře ze Sevilly. A divím se,že nejsou u zápasů LM nyní uváděniy počty diváků?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele