osmifinále - 1. zápasy
21.02.2007 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

AS ŘÍM S LYONEM BEZ BRANEK

Také středeční program osmifinále Ligy mistrů přinesl jednu bezbrankovou remízu. Ta se zrodila na Olympijském stadionu v Římě, odkud si nadějný výsledek od odvety veze Olympique Lyon...

Oba trenéři, tedy Luciano Spalletti a Gerard Houllier, mohli počítat takřka s kompletními kádry. Jedinou výjimkou byl Christian Chivu, jemuž vystavilo stop zranění.

Utkání se do historie Ligy mistrů nezapíše ani tak svou kvalitou, jako počtem faulů. Fotbalisté jich dohromady spáchali 52, z toho 32 si jich na své konto připsali domácí hráči. Výsledkem toho byl rovněž vysoký počet žlutých karet, kterých rozhodčí Michael Riley rozdělil celkem jedenáct.

Nadměrný počet nedovolených zákroků rovněž určil, odkud že pramenily ty nejzajímavější situace. Ty byly k vidění právě po standardních situacích a výjimkou nebyla sedmá minuta, v níž stálo při domácích obrovské štěstí. Po faulu Panucciho zahrával trestný kop Juninho a po nešťastném zákroku Taddeie skončil míč z jeho kopačky na levé tyči.

Římané odpověděli nepřesnou ranou Tottiho, jinak to ale byl Lyon, kdo měl více ze hry. Clercova tečovaná střela skončila mimo, po chybě De Rossiho pak uháněl vstříc Donimu Malouda, ale až příliš dlouho motal hlavu Ferrarimu a k pořádnému ohrožení domácího brankáře se tak nedostal.

Hra italského týmu hodně trpěla neviditelností Tottiho, jehož jako oko v hlavě střežil Cris. Domácí kapitán vedle trestných kopů zahrozil pouze tečovanou ranou z dobrých 35 metrů. Nebezpečí pro Coupeta tak přicházelo od záložníků a francouzského brankáře ohrožovali především Mancini a Taddei.

V první půli branka nepadla a nejinak tomu bylo i po změně stran. Do těch opravdu vyložených šancí se hráči nedostávali a tak opět došlo na pokusy z dálky. Za hosty se o ohrožení Doniho pokoušeli Fred a Tiago, v domácím týmu opět z trestného kopu pálil Totti.

V 66. minutě mohl skórovat Juninho, který se nezalekl více než čtyřicetimetrové vzdálenosti a téměř z půlící čáry rovnou vypálil na Doniho. Ten Brazilcovu krkolomnou střelu sice neudržel, renomé si ale spravil při dorážce Freda.

Utkání spělo z bezbrankové remíze a na té již nic nezměnil ani další pokus Tottiho ze 72. minuty. Dvě minuty poté se na hřišti objevil také Milan Baroš, který vystřídal hodně nevýrazného Freda. V utkání padlo celkem jedenáct žlutých karet, celkem osm si jich připsali domácí hráči, ani pro jednoho ale tento trest neznamená stop pro odvetu. Takové štěstí již neměl lyonský Toulalan, který se na odvetu podívá pouze z tribuny.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (53)

Přidat komentář
Messiáš

0:1(Baroš)

Reagovat
HOST*

Reagovat
Messiáš

Ale jo bud trochu vlastenec..

Reagovat
Shevchenko

Hej si pi*a ne co si to psal o rosovi se vzpamatuj

Reagovat
HOST*

bude to remiza jak brno v prvom polcase 0:0 a na konec to je taske oby dva timi su dobre tipujem ze tam bude rozhodovat 1 gol mozno to skonci 0:0

Reagovat
HOST*

haha to ulciiiiiiite!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmně že as doma první zápas vyhraje o gól a venku potom remizuje

Reagovat
HOST*

0:0 na kazdy strane nepromenena penalta

Reagovat
HOST*

3:1..F.Totti,F.Totti,F.Totti...Juninho

Reagovat
Messiáš

Reagovat
HOST*ten co tomu rozumi

jsi blazen? Totti sice da gol, ale bude to vyhra hostu. Bude to F. Totti - P. Juninho, Cris

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon vyhra podla mna to bude 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna x AS doma silne Lyon mierny pokles formy ale remizu asi uhra 1:1

Reagovat
HOST*Parker

asi 1:2 a ani bych se nedivil, kdyby se to tam od toho klauna vodrazilo

Reagovat
HOST*Trnavcan

2 ked bude nieco ine tak pozyvam vsetkych na pivo

Reagovat
smazaný uživatel

vyval sudy

Reagovat
smazaný uživatel

BUDU DELAT ZE SEM TO NECETL!!!! AS vyhraje! Lyon pojede s brekem domu!!

Reagovat
smazaný uživatel

PAK MUZEM ZAJIT NA TO PIVO

Reagovat
HOST*Gazza

Jeste pred mesicem bych rekl ze Lyon jasne postoupi.Ale fotbal se meni a Lyon se posledni dobou hleda.Je tezke typovat vyteze!

Reagovat
HOST**nesta

Ak sa im bude chciet /nie ako v Empoli/ a budu disciplinovany mozu Lyon porazit a postupit dalej, podobne ako predtym AC! Kvalitu Roma na to ma, hra famozne, len ma vykyvy. v obrane,co meno to pojem, v zalohe lietajuci Taddei, Mancini, v strede De Rossi a Perotta /neviem,ci nie je zraneny/, v utoku Totti /jeho flek je ale stiahnuty utocnik/, inac skoda Montellu...

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (Totti, Mancini)

Reagovat
smazaný uživatel

JO!!! TOHLE RIKAM TAKY.........I TY GOLY SEM TAKHLE TIPNUL 2:0!!!!!!

Reagovat
HOST*smárt

Myslím,že řím vyhraje,ikdyž pokud nastoupí Juninjo je Lyon úplně jiný tým,v tom případě by mohl uhrát remízu ne li vyhrát.

Reagovat
HOST*

2:3 a Baroš dá hattrick

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

roma HRAJE DOMA A NE VENKU musis napsat 2:0

Reagovat
HOST*Peťan

3:1 !!!

Reagovat
HOST*-Kopy-

2:1

Reagovat
HOST*Jardel

Lyon formu nejak stratil ale proti Romě neprohraje 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ja osobne bych v tomto zapase zkusil ovar,Lyon ma vice zkusenosti nez AS Roma a navic utkani ridi anglicky rozhodci takze to Italsky polehavani asi tolerovat nebude.Pokud bude Junhino zahravat aspon dve standartky tak jeden gol da a Fred taky prida.Na druhe strane hraje ve forme Toti i kdyz toho frajirka nemam rad uz jen za jeho chovani na hristi kdyz se jeho tymu nedari(treba plivani na protihrace uz dvakrat byl za tento prohresek potrestan proste je to Ital

Reagovat
smazaný uživatel

co ty jsi za chuja......

Reagovat
HOST*AntiJuve

Lyon by to měl vyhrát i když jim to teď moc nejde,ale na AS to bude stačit.

Reagovat
HOST*

prachbídná forma Lyonu nebude na AS Roma stačit ani náhodou, Lyon bude rád, když prohraje jen o dva góly

Reagovat
smazaný uživatel

aka prachbiedna forma??? Posledne dva matche vyhrali, predtym sa im sice nedarilo, ale v tych zapasoch "nemuseli"

Reagovat
HOST*ds

Co tady meleš o zkušenostech ty blázne AS hraje jednu z nejlepších lig a zápasů jako proti Lyonu hraje za sezónu tak 15 prosimtě mluvíš z hladu.Já myslím že hráči jako Totti,De Rossi,Panucci,Perotta a dlaší mají tolik zkušeností z nároďáku a odehráli tolik těžkých zápasů tak nemel kravoviny.Prý zkušenosti taky ty si asi dost mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak, dobre si mu to dal

Reagovat
HOST*sd

Jinak Podle mě AS dneska vyhraje doma je k neporažení a Lyon je totálně z formy.1:0 branka Totii z penalty.Na Lyon bych nevsadil ani deset korun

Reagovat
HOST*http://www.olympiquelyon.
Reagovat
HOST*JT

Hned po skonceni zakl. skupin LM by kazdy pasoval za jasneho favorita zapasu (ak nie celej LM) Lyon. Lenze po pochybnych vykonoch by kazdy zavahal. AS Roma je predsa velmy silna a porazit ju je velmy tazke. Lyonu v poslednom case zaspava utok(Malouda, Fred, Govou, Baros, Wiltord), ktoremu, ak sa mu zadari ako pred dvoma mesiacmi, AS nemoze konkurovat. Totti je sice velmy kvalitny, ale udernej trojici lyonskych utocnikov by nemal konkurovat. Podla mojho nazoru skonci zapas Lyon-3:1-Roma a goly daju Malouda, Juninho, Fred a na opacnej strane Francesco Totti.

Lyon do to ho!!!

Reagovat
HOST*AntiJuve

Asi tak,dneska dá Juninho s přímáku výstavní gol.

Reagovat
HOST*Tavo

Reagovat
HOST*nofan

Kde je tip Eurofotbal.cz ?

Reagovat
HOST*De Rossi

Nevi nekdo, jestli jeste existuji web stranky ceskych fanousku AS. Driv byly myslim na asroma.hzperlinx.cz, ale tam uz hosting vyprsel. Tak jestli to skoncilo uplne ci se to presunulo nekam jinam?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
HOST*De Rossi

Dík.

Reagovat
smazaný uživatel

skoda, mohlo to byt alespon 1:0.....

Reagovat
HOST*Márty

doufám že AS vyhraje,ale bude to hodně těžký...maj dobrej mančaft,ale obrovský výkyvy,jak herní tak výsledkový...doufám že dnešek Římu sedne...tip 2:1...Francesko Totti

Reagovat
HOST*Grégory

nazdar draci, hele je obnovená stránka OLYMPIQUELYON.WZ.CZ, tak se na to přijďte mrknout, a jestli někdo fandí Lyonu a chtěl by nějakým článkem přispět, tak může a kontakt je na té stránce.

jinak k zápasu: bude to zatraceně vyrovnané

Reagovat
Shevchenko

Fakt kokoti ti Římané

Reagovat
Shevchenko

že je tam skoro nezabili

Reagovat
Slejdy

?? vysvetlit

Reagovat
Shevchenko

ty karty

Reagovat
HOST*Panky

sle mýho to byl dobrej zápas šance byli tak na půl as mnělo asi o trochu víc šancí ale gól nepadl lyon byl zase nebezpečný respektive juninho pár krát zahrozil ale jinak nic moc.Jo a videa jsou na www.asroma.wbs.cz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele