čtvrtfinále - odvety
06.04.2004 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

AS Monaco - Real Madrid 3:1

Real Madrid vypadl ve čtvrtfinále Ligy Mistrů s Monakem. Podlehl svému soupeři o dvě branky a díky menšímu počtu vstřelených gólů na hřišti soupeře je vyřazen. O branky se Monaka se postarali dvakrát Giuly a jednou Morientes, který je ve Francii na hostování právě z Realu Madrid.

Na obrázku se ze svého gólu proti Realu raduje hráč, který v něm šest let působil - Fernando Morientes.

Realu chyběl oproti obvyklé sestavě jen suspendovaný Beckham a místo něho nastoupil na defenzivním štítu Borja. Ve středu obrany hráli opět Helguera s Meíjou a právě střed defenzivy, který měla na starosti právě tato trojice, byl děravý jak ementál. Před blížícím se EUREM je varující zejména současná forma španělského reprezentanta Helguery.

Domácí nastoupili na hrotu s Morientesem, za ním operoval jako stažený útočník Pršo, střed zálohy při absenci Zikose s Bernardim obsadili kapitán Giuly s Plašilem, kraje zálohy Rothen s Cissém, obrana hrála ve složení Evra, Ibarra, Rodriguez, Givet, v brance stál Roma. Skvělý výkon podala zejména trojice Rothen, Giuly, Morientes a výrazně se zasloužila o senzační postup do semifinále, kde Monako narazí na Chelsea.

Real si přivezl z domácího utkání výhru 4:2, a tak od začátku nikam nespěchal, kombinoval a spíše čekal na chybu Monaka, které se podle očekávání vrhlo do útoku, ve snaze smazat dvougólové manko. Po pravé straně vběhl do pokutového území hostí Ludovic Giuly, ale sudí jeho souboj s Roberto Carlosem a následný pád posoudil, asi správně, jako čistý. V první šanci Realu byl Raul, ale hlavičkoval nad. Zidane vypíchl míč rozehrávajícím domácím obráncům, ale jeho technický oblouček stihl Roma vyrazit. Střela agilního Giulyho byla nejprve zblokována, dorážka šla vedle. Z trestného kopu střílel tvrdě Morientes, ale Casillas jeho ránu vyrazil na roh.

Po půlhodině hry se Real ujal vedení. Ronaldo posílal přihrávku do středu, Guti ji chytře pustil Raúlovi, a ten zcela osamocen překonal bezmocného Romu technickou střelou z hranice vápna. Ještě do poločasu však Monako vyrovnalo. Evrův centr hlavičkoval Morientes zpětně ke Giulymu, a ten napálil míč přesně k tyči Casillasovi branky. Míč lehce tečoval bránící Roberto Carlos.

Vyrovnávající gól domácí hráče navnadil do druhého poločasu. A v něm už po třech minutách se skóre opět měnilo. Po Evrově centru vyhrál hlavičkový souboj s Meíjou Morientes a přesně umístil míč za Casillasova záda. V tu chvíli chyběl Monaku k postupu jediný gól. Domácím narostla křídla, Plašilova střela však šla příliš nad. Figo zakroutil z trestného kopu míč přes zeď, Roma jeho pokus ale vyrazil. Po více než hodině hry se domácí dočkali i třetího a postupového gólu. Míč putoval po ose Rothen, Cissé, Ibarra až ke Giulymu, který využil nedůrazného bránění Helguery a efektní patičkou usměrnil míč za záda překvapeného Casillase.

Real Madrid zapnul na plné obrátky, po centru Roberto Carlos však nebyl pro těsný ofsajd uznán gól Raúlovi. Na druhé straně trefil po rohovém kopu Rothena střídající Nonda koníčkem jen tyč. U ní stál Roberto Carlos, ale na vyhlavičkování míče směřujícího k tyči byl krátký. Po chybě v rozehrávce gólmana Romy zakončoval po Zidaneho přihrávce nepřesně Solari. Další střídající hráč domácích Adebayor trefil v další šanci spojnici tyče a břevna. Nastavovalo se celkem pět minut, do poslední šance Realu se po Zidaneho centru dostal Raúl, ale z těžké pozice střílel jen vedle.

Vítěz Ligy Mistrů z let 1998, 2000 a 2002 Real Madrid se tedy v letošním ročníku loučí se soutěží stejně jako v ročníku 2001 už ve čtvrtfinále. Monako postupuje do semifinále, kde se utká s Chelsea.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5 000,- na výsledek 2 : 2

Reagovat
exmafie

Hmmm,docela odvážnej tip,ale myslím že nevyjde,ikdyž gólů asi bude hodně....

Reagovat
HOST*yarda

Hm, jsi s těmi sázkami v plusu nebo v mínusu, tipoval bych to druhé.

Reagovat
antimadrista

Monaco ! Monaco ! Monaco !

Reagovat
exmafie

Naivko,Monaco nemá nárok...

Reagovat
HOST*yarda

Hm, jsem zvědav na Gutiho s Borjou ve středu zálohy a taky na výkon obrany. Morientes s Pršem se nesmí nechat, viz La Coruňa.

Reagovat
HOST*yarda

...a taky pozor na uzdraveného Nondu.

Reagovat
HOST*

Ja myslim, ze Monako prekvapi a to prijemne

Reagovat
exmafie

Překvapilo,ale určitě ne příjemně

Reagovat
smazaný uživatel

taky sem si myslel

Reagovat
smazaný uživatel

A jsme v haj...! Doufám, že TEĎ už to vedení Madridu přejde z PRDELE do HLAVY a místo snahy o útočníky POŘÁDNĚ vyztuží OBRANU!!! Claude vrať se!

Reagovat
exmafie

Co tam zas ty kopyta v té obraně hráli???Jak řekl Csaplár,v Realu je to na 99% byznys a mi fanoušci tím trpíme

Reagovat
HOST*yarda

Hm, Csaplár je sice kecal, ale v řadě věcí jsem s ním souhlasil také.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že je to skvělá zpráva pro celou Evropu. Symbol pýchy a arogance byl poražen. Konečně zaúřadovala spravedlnost a mě je hned na světě líp. Díky Bohu za to.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
HOST*yarda

Hm, symbol pýchy a arogance? To si se spletl, to musíš do Katalánska.

Reagovat
HOST*

Reagovat
exmafie

Je dobré,že si zachováváš smysl pro humor i v této,pro nás tak těžké,situaci

Reagovat
exmafie

No,tak zrovna fanda milánských hvězd,které přijely do Prahy s drsnýma kecama typu "vyhrajeme doma i venku" nebo "Sparta nemá šanci" tady opravdu má co kázat o aroganci.... moulo

Reagovat
PJ

Přesně tak...

Reagovat
smazaný uživatel

naprsoto 100% vystizeno co je AC za lamery....

Reagovat
HOST*Saky

No potěš muj milovanej real vypad s takovýma žabařema fuj mOnako

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to má být.Monaco bylo 100 krát lepší a ty realské pindy neměli nárok.

Reagovat
HOST*Raúl

Já,kdybych měl tu obranu po ruce,tak jí zabiju(Helguera)!!!!Co tam proboha dělala???Si mysleli,ze to bude "pijánko"!!!!Snad se vedení probudí a podíva se konečně na obranu a né na ofenzívu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
antimadrista

Já se vám směju a to bylo keců, když Barca vypadla se Celticem, styď te se. Madrid je teď na to mnohem hůř než Barca, věřte, že se to projeví i v lize

Reagovat
HOST*yarda

Hm, teď jsi se zase projevil v celé své blbosti. Kdeže je na tom Real hůř? Do LM jste se ani nedostali, v poháru vypadnete o dvě kola dřív, v lize na nás máte odstup, tak nevím kde jsi to zase vzal

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych se moc nechvástal, nezapomeň na Valencii, ta vám může skazit celou sezónu.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
HOST*yarda

Hm, ta Valencie je a bude problém, to nezastírám...

Reagovat
smazaný uživatel

ja ybch se na tvym miste nechvastal uz vubec pze ece je tady JUVE!!!! a ten vysledek s La COtunou se v lize urcite projevi

Reagovat
smazaný uživatel

LA CORUNOU aby se zas sigmomilanista nemel cemu smat...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo JUVE je sice tady, ale my máme navíc 9bodů ( teda zatím), a primadony z Madridu už ztrácej 2. Jinak přeju všem fandům reklamních panáků pěkný den.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
HOST*phan

hej sigmomilanista!!!moc se nesměj!!!AC Milán to jsou ještě větší laty!!!La Coruna je porazila 4:0!!!!

Reagovat
HOST*pozorovatel

Po výslledku Milána bych na tvém místě DRŽEL HUBU !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele