základní skupiny - skupina B
22.10.2002 18:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Spartak Moskva - Liverpool FC 1:3

Před třemi týdny prohrál Spartak na stadiónu Liverpoolu 0:5 a trenér Oleg Romantsev udělal v sestavě čtyři změny, jednou z nich byl Artem Bezrodnyi, který se vrátil do základní sestavy. Liverpoolu chyběl stoper Stéphane Henchoz a záložník Steven Gerrard a také proto se hostům ze začátku nedařilo.

Byli to hlavně Bezrodnyi na levé straně zálohy a Aleksandr Pavlenko na straně druhé, kdo dělal obraně Reds nemalé problémy. Do první šance zápasu se dostal kapitán Spartaku Vladimir Beschastnykh, který obešel dva hráče, vypálil, mířil ale těsně vedle.

Poté se do dvou gólových šancí na druhé straně dostal Milan Baroš. Nejprve po Murphyho rohu zblízka trefil jen brankáře Levitzkého a poté zpoza vápna jen těsně minul levou tyč branky Spartaku. Potvrdilo se pravidlo nedáš – dostaneš a o dvě minuty později šli domácí do vedení. Pavlenko chytrou přihrávkou poslal do vápna Danishevského a ten z deseti metrů překonal Dudka a dal tak první gól Spartaku v letošní sezóně Ligy Mistrů – 1:0.

Ale trvalo jen šest minut, než Liverpool vyrovnal. Po skvělém obranném zákroku Riiseho se dostali hosté do rychlého protiútoku, Jamie Carragher přesně odcentroval a Michael Owen hlavou vyrovnal – 1:1.

Pár minut po změně stran mohl jít Liverpool do vedení, do nadějné šance se dostával opět Owen, když se protlačil přes dva obránce, na poslední chvíli mu ale míč sebral Valeri Abramidze. V 63. minutě přišla obrovská šance Spartaku. Z pravé strany nacentroval Pavlenko, do voleje se opřel Danishevski, Jerzy Dudek ale fantastickým zákrokem ránu vyrazil.

Do konce utkání chybělo 20 minut, když začal opět úřadovat Michael Owen. Sami Hyypiä nasměroval Murphyho centr z přímého kopu jen do břevna, z dorážky opět hlavou trefil jen do Abramidzeho, míč se pak odrazil k Owenovi a ten dostal Reds do vedení – 1:2.

Závěr zápasu pochopitelně patřil snaze Spartaku o vyrovnání, byl to ale potřetí Michael Owen, kdo v nastaveném čase rozvlnil síť. Akci založil Danny Murphy a pro Owena nebyl problém završit hattrick střelou z pěti metrů – 1:3.

Liverpool zaslouženě zvítězil a se sedmi body je druhý, o tři body za Valencií. Třetí je s pěti body Basilej, Spartak je bez bodu poslední a jako první tým ztratil šanci na postup do druhé fáze letošní Ligy Mistrů.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele