9. kolo
08.10.2023 14:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Nelichotivou ofenzivu Las Palmas podpořil obránce od rovníku. Villarreal zůstává zklamáním

Las Palmas porazilo v devátém kole LaLigy Villarreal 2:1, a navíc na hřišti soupeře zaznamenalo vůbec první gólový zápis v sezoně. O ten se chvíli před přestávkou postaral obránce z Rovníkové Guiney Saúl Coco, jenž výstavním premiérovým zásahem mezi španělskou elitou přiblížil klub z Kanárských ostrovů výhře. Rozdílovou branku ovšem zaznamenal až po změně stran Marc Cardona. Hosté sice zůstali se šesti trefami nejhůře skórujícím týmem soutěže, posunuli se však v tabulce do její první poloviny. Naopak celek z Valencijského společenství zaplul až k sestupovým vodám.

Hráči Villarrealu neuspěli v posledních třech ligových kláních, ze kterých si odnesli pouze dva body. Na vítěznou vlnu je měl dostat zápas proti Las Palmas, avšak posádce Žluté ponorky tentokrát chyběl vykartovaný záložník Álex Baena. Naopak hosté v předchozím ligovém kole zvítězili, a dokonce poprvé v sezoně vstřelili v utkání více než jednu branku. Jejich nejslabším článkem však zůstávala ofenziva, poněvadž z osmi odehraných duelů se nedokázali hned pětkrát gólově prosadit.

Přesto si úvodní příležitost vypracoval nováček soutěže. Enzo Loiodice se z voleje opřel do odraženého míče na úrovni pokutového puntíku, jeho pokus ale prosvištěl vedle tyče. Žlutá ponorka vyplula do protiútoku, při kterém se snažil Alexander Sörloth chytře přihrát na nehlídaného spoluhráče, tomu však zamezil jeden z obránců hostů.

Celek z provincie Castellón neprolomil bezbrankový stav ani když po rohovém kopu hlavičkoval naprosto osamocený Sörloth těsně mimo. V závěru poločasu tak šokoval Estadio de la Ceramica přímým kopem Coco. Ten z úctyhodné vzdálenosti poslal míč přesně k tyči a prolomil střeleckou smůlu svého týmu na venkovních hřištích.

Stejně jak se odcházelo do šaten, tak se pokračovalo i po změně stran. V tomto případě však hosté využili příležitosti z 11 metrů, kterou jim hlavní arbitr přisoudil po konzultaci s videorozhodčím po hře rukou. Penaltu chladnokrevně proměnil Marc Cardona, a navýšil tedy náskok klubu z ostrova Gran Canaria.

Na hráčích domácího celku se začala projevovat frustrace. Tempo hry značně upadlo a zvýšila se četnost faulů. José Luis Morales dokázal sice v závěru korigovat skóre, celé situaci ale předcházelo postavení mimo hru asistujícího Sörlotha. Domácí se regulérní branky dočkali až v nastaveném čase, protože Gerard Moreno napřáhl z podobné dálky jako Coco a vymetl pavučinu.

Villarreal nakonec našel recept na pevnou defenzivu soupeře, přesto odešel s prázdnou. Napravit to bude moci 22. října proti Alavésu, Las Palmas ve stejný den přivítá Vallecano.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele