27. kolo
03.03.2024 14:00 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Alexander Sørloth (© AFP)

Norský dlouhán v dresu Žluté ponorky režíroval rozklad Granady

Fotbalisté Villarrealu rozdrtili ve 27. kole LaLigy před vlastními fanoušky předposlední Granadu 5:1. Už v sedmé minutě poslal domácí do vedení Alexander Sörloth, jenž se o 12 minut později díky druhé trefě osamostatnil na první pozici v tabulce střelců svého týmu. Nor dokonal skvělý výkon ve druhé půli, kdy zkompletoval hattrick. Zatímco nováček soutěže tak po třech remízách za sebou padl, Žlutá ponorka bodovala již posedmé v řadě.

Hosté se ze série nevydařených výsledků nevymanili ani v minulém duelu s poslední Almeríí a s pouhými dvěma výhrami v ročníku se z 19. příčky opět nepřiblížili záchraně. Na zvýšení šancí na setrvání mezi španělskou elitou to nevypadalo ani tentokrát, jelikož Granaďané porazili Žlutou ponorku naposledy před takřka 10 lety.

K zisku dalších bodů vykročil Villarreal rázně již po sedmi minutách. Álex Baena po přihrávce z pravé strany nejprve napálil horní tyč, odražený balon ovšem zachytil Sörloth a pohotově ho uklidil do horní části brány. Chvíli nato mohlo být vyrovnáno, když Carlos Neva sklepl vysoký centr pro Lucase Boyeho, který mířil jen těsně vedle. I druhá gólová akce hráčů ve žlutých dresech začala přihrávkou z pravého křídla a skončila úspěšným zakončením Sörlotha. Bertrand Traoré vymyslel přesnou průnikovou přihrávku pro Daniho Pareja, ten ji prodloužil na zadní tyč na vytáhlého Nora, jenž míč zblízka doklepl do odkryté brány. Perfektní poločas z pohledu domácího týmu ještě vyšperkoval třetím zásahem po rohovém kopu Étienne Capoue.

Villarreal s parádním ofenzivním představením pokračoval hned zkraje druhého dějství. Ve 47. minutě sehráli domácí bleskovou kombinační akci, na jejímž konci zužitkoval zpětnou přízemní přihrávku Baeny Goncalo Guedes. Již pátou trefu obstaral v 66. minutě svým třetím gólem v utkání Sörloth, jenž si zcela nehlídaný naskočil na centr z rohového kopu a bez problému ho usměrnil za brankovou čáru. Tenisového kanára mohl hostům střelou z dálky uštědřit Manu Trigueros, gólman Augusto Batalla ovšem projektil letící k levé tyči vyrazil. Andalusané si v závěru zápasu připsali alespoň čestný úspěch, když se prosadil Theodor Corbeanu.

Villarreal tak s trápícím se soupeřem nezaváhal a podruhé v řadě zvítězil. V příštím kole zamíří 10. března na stadion Betisu, Granada přivítá o den dříve Real Sociedad.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele