30. kolo
30.03.2024 18:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Giorgi Mamardašvili (© AFP)

Mallorca si před finále poháru nacvičila při remíze s Valencií poctivou defenzivu

Hráči Valencie hráli ve 30. kole LaLigy na vlastním hřišti s Mallorcou nerozodně 0:0. Bezgólový výsledek byl důsledkem minima šancí a ofenzivní snahy, kterou oba celky předváděly. Domácí tým navíc už v 17. minutě přišel kvůli svalovému zranění o Romana Jaremčuka. Netopýři tak před dvoutýdenní přestávkou ztratili kontakt s příčkami zajišťujícími postup do evropských pohárů, hosté naopak v ligové pauze odehrají finále Copa del Rey.

Sny Valencie o návratu do evropských pohárů, v nichž se naposledy představila v sezoně 2019/2020, se opíraly zejména o formu na stadionu Mestalla, kde se Netopýři pyšnili průměrným ziskem dvou bodů na utkání. Jejich obrana tam navíc působila prakticky neprostupně, což měl v plánu otestovat Vedat Muriqi, jenž se přímo podílel na gólu v každém z posledních tří vzájemných duelů.

Úvodní dějství mnoho ofenzivní podívané nenabídlo. První čtvrthodina přinesla jedinou střelu z kopačky hráčů Mallorky, ta však zamířila daleko od branky. Další ranou pro útočnou hru bylo vynucené střídání Jaremčuka, který doplatil na náročný program a v 17. minutě se bez cizího kontaktu skácel k zemi. Nejnebezpečnější příležitost první půle si tak připsal jeho kolega z útoku Hugo Duro. Než však stihl zužitkovat průnikovou přihrávku Pepela, za záchranou brzdu zatáhl skluzem Matija Nastasic.

Ani ne minutu po změně stran si do té doby největší šanci utkání připsal Duro, který z úhlu pálil vedle vzdálenější tyče. Krátce nato mířil z přímého kopu do horního růžku Popelu, fantastický zákrok ovšem vytáhl Dominik Greif. V 70. minutě se mezi dvěma obránci vyšplhal do vzduchu Duro, hlavičkoval ale přímo na gólmana. O dvě minuty později pak vyzkoušel španělský útočník hlavičkovým zakončením i pevnost brankové konstrukce. Závěrečnou šanci si připsal hostující Nemanja Radonjič, který si při kličce navedl míč na levou nohu, z hrany malého vápna ovšem vypálil přímo do gólmana.

Mallorca tak sice nezopakovala výhru z minulé sezony, potřetí v řadě však na stadionu Mestalla dokázala bodovat. Poté, co zabojuje o senzační triumf v Copa del Rey, přivítá v příštím kole LaLigy 13. dubna Real Madrid. Valencii čeká už 4. dubna dohrávka v Granadě.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele