20. kolo
13.01.2024 14:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Kirian Rodríguez (© AFP)

"Žlutou ponorku" potopil na Kanárských ostrovech dvougólový Rodríguez

Las Palmas prolomilo sérii tří ligových duelů v řadě bez vítězství a podruhé v sezoně si poradilo s Villarrealem, který na vlastním hřišti porazilo 3:0. O překvapivě pohodové výhře domácích rozhodl jejich kapitán Kirian Rodríguez, jenž zaznamenal dva přesné zásahy. Defenziva Žluté ponorky tedy inkasovala už ve 12. ligovém klání v řadě, což se jí stalo naposledy v roce 2002. Na vítězství přidal razítko i 19letý Juanma Herzog, pro kterého to byla při debutu v nejvyšší španělské soutěži premiérová trefa.

Las Palmas za sebou mělo tři velmi těžké prohry, proti Bilbau i Barceloně ale podal celek z ostrova Gran Canaria velmi sympatické výkony. V týdnu ovšem žlutomodří nestačili v poháru na druholigové Tenerife, s nímž padli 0:2. Náladu si tak chtěli vylepšit na domácím hřišti, na které přicestoval trápící se Villarreal. "Žlutá ponorka" rovněž nezvládla své utkání v Copa Del Rey a kvůli velmi slabé formě se v tabulce před tímto kolem nacházela až na 13. místě, tedy tři příčky za svým soupeřem.

Domácí vstoupili do zápasu skvěle, když je už na sklonku osmé minuty poslal do vedení perfektní ranou pod břevno Rodríguez, jemuž připravil míč do ideální palebné pozice zpětnou přihrávkou Alberto Moleiro. Villarreal mohl vyrovnat poté, co se do dlouhého samostatného úniku dostal José Luis Morales, jenže zkušený útočník si neseřídil správně mířidla a zakončil vysoko nad bránu.

Hosté však s přibývajícím časem začali čím dál více hrozit. Blízko ke skórování měl v závěru první půlhodiny Gerard Moreno, kroucenou střelu na vzdálenější tyč ale poslal vedle a Dani Parejo zase orazítkoval pokusem z přímého kopu břevno.

Aktivní hosté se hnali za vyrovnáním i ve druhé půli, Santi Comesaňa však měkoučký centr nedokázal usměrnit do sítě. Trest za promarněné příležitosti pak pro Villarreal přišel v 51. minutě. Právě tehdy si na prudký centr z rohového kopu naskočil Herzog a nekompromisní hlavičkou pod břevno navýšil vedení Las Palmas. Třetí gól hráčů z Kanárských ostrovů pak přišel po rychlém protiútoku, když povedenou zpětnou přihrávku Javiho Muňoze proměnil v gólovou asistenci přesně zakončující Rodríguez.

Las Palmas tak prohloubilo trápení Villarrealu a doma získalo tři body. V následujícím kole se 20. ledna střetne s Vallecanem, "Žlutá ponorka" změří o dva dny později síly s Mallorkou.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele