11. kolo
28.10.2023 14:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Almería prohloubila své trápení i proti nováčkovi z Las Palmas, do kolen ji poslal gól v nastavení

Las Palmas porazilo v 11. kole LaLigy Almeríi na její půdě 2:1. Úvodní gól zápasu vstřelil hostující odchovanec Barcelony Munir El Haddadi, jenž se v letošním ročníku trefil poprvé. Na jeho branku sice dokázal odpovědět střídající Largie Ramazani, rozhodující moment však přišel až v nastaveném čase, kdy hostům zařídil výhru Sory Kaba. Rojiblancos tedy s 11 ztrátami v řadě i nadále setrvali jediným celkem v lize, který čeká na první triumf v sezoně. Poslední tříbodovou radostí tak pro Almeríi zůstala květnová výhra nad Mallorkou.

Když nováček z Las Palmas dostal v minulém kole ve 34. minutě příležitost zahrávat pokutový kop, jeho příznivci již nesměle začali přemýšlet o třetí výhře v řadě. El Haddadi však z bílého bodu selhal a v samém závěru navíc kopalo penaltu i Vallecano, které bylo o poznání úspěšnější. Zklamání prožila o uplynulém víkendu i Almería, jež ve velkém stylu vlétla do zápasu v Gironě, jenže nakonec po probuzení favorita prohrála vysoko 2:5.

Oba celky chtěly na nepovedené 10. kolo zapomenout, což ukázal už úvod utkání. Na začátku osmé minuty se po centru z levé strany dostal míč k nehlídanému Marcu Cardonovi, který ale poslal přízemní střelu pouze doprostřed brány. O chvíli později měli příležitost také Rojiblancos, když se balon po akci zleva snažil v malém vápně elegantní patičkou dopravit do sítě Leo Baptistão.

Míč však o kousek minul bránu. Ve 23. minutě si na centr Marvina Parka z pravé části hřiště naběhl do šestnáctky El Haddadi a usměrnil balon do sítě. Utkání se poté proměnilo v souboj o střed hřiště, a tak se zápas přiostřil. Rozhodčí do konce první půle rozdal ještě tři žluté karty, mnoho střeleckých pokusů už ale fanoušci neviděli.

Do druhého poločasu vstoupili domácí s cílem vyrovnat. V 51. minutě k tomu neměli daleko, když zpoza velkého vápna vypálil Adrián Embarba. Jeho střelu však vytěsnil gólman Álvaro Valles. Indálicos byli ve druhém dějství častěji na míči a ofenzivně aktivnější, ale ke srovnání to dlouho nevedlo. V 70. minutě zkusil štěstí Baptistão, jenž vypálil za hranicí pokutového území, ale jeho ránu vykryl skvělý Valles.

O chvíli později už byl brankář Pío Pío překonán. Ramazani si naběhl z levé strany do vápna a přízemní střelou otřel balon o bližší tyč. Ten pak zapadl až do sítě a bylo srovnáno. Hosté se na konci zápasu nadechli k závěrečnému náporu, který dokázali využít ke vstřelení rozdílového gólu. V nastavení vypálil z hranice velkého vápna Kaba, jenž tvrdou střelou k pravé tyči rozhodl o vítězství Las Palmas.

Las Palmas se tak zařadilo do dlouhého výčtu přemožitelů Almeriensistas. V příštím kole se doma 3. listopadu střetne s Atlétikem Madrid, Almería se o dva dny později představí na půdě Deportiva Alavés.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele