13. kolo
11.11.2023 16:15 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Mikel Oyarzabal (© AFP)

Ligou mistrů nabuzený Sociedad tápal v Almeríi. Očekávanou výhru vynesla až pozdní penalta

Fotbalisté Realu Sociedad zvítězili ve 13. kole LaLigy na půdě Almeríe 3:1. V první půli byl z kádru hostů vidět na trávníku pouze nigerijský útočník Umar Sadiq, který však svou aktivitou skóre změnit nedokázal. To se povedlo až kapitánovi Basků Mikelu Oyarzabalovi, jenž ozdobil svůj 260. ligový start gólem. Rojiblancos sice srovnali, avšak v nastavení úspěšnou penaltou urval všechny body pro favorita, který si v týdnu vybojoval místenku v osmifinále Ligy mistrů, Carlos Fernández.

Almería se bez vyhraného zápasu krčila na samotném dně tabulky, což pro Real Sociedad měla být perfektní příležitost k navázání na senzační středeční výkon v Lize mistrů. Baskové zatím v lize padli jen s giganty z Madridu a Barcelonou, takže tříbodový zisk na jihu Španělska pro ně měl být takřka povinností. Mimo to se San Sebastiánu dařilo, v Lize mistrů se dokonce vyhříval na prvním místě ve skupině. Rojiblancos neusnadňoval situaci ani rozsáhlý lazaret, přičemž zranění postihovala zejména útočníky domácího týmu.

V úvodu zápasu byli aktivnější podle předpokladu hosté, kteří drželi míč a nepouštěli soupeře do šancí. Ve 12. minutě se skvěle uvolnil Sadiq, který na hranici šestnáctky vystřelil zpoza obránce a trefil tyč. Právě nigerijský útočník překypoval v první půli energií, a byl tak nejviditelnějším hráčem na hřišti. Za svou výraznou aktivitu byl však odměněn jen žlutou kartou. Na konci poločasu se ještě jednou připomněl ranou ze střední vzdálenosti, ale jeho pokus vytěsnil na roh Luís Maximiano.

V 58. minutě po nepříliš atraktivním startu druhé půle probudil fanoušky gól Beňata Turrientese, který si naběhl na centr zprava a dopravil míč do sítě. Radost modrobílých však netrvala dlouho, protože videorozhodčí odhalil, že střelec dostal balon do branky rukou. O chvíli později však Baskové vstřelili regulérní gól, když po rohovém kopu prodloužil míč na zadní tyč Aritz Elustondo a Oyarzabal už neměl problém skórovat. Rojiblancos odpověděli v 76. minutě, kdy se ve vápně dostal k odraženému balonu Sergio Arribas a nekompromisně ho poslal do sítě. V 91. minutě zahrál v pokutovém území rukou jeden z domácích fotbalistů a Real Sociedad kopal penaltu, kterou proměnil Fernández a rozhodl o vítězství světlemodrých. To navíc v nastavení ještě zpečetil Martín Zubimendi, jenž si po prodlouženém rohovém kopu naskočil na plachtící míč a hlavou jej dopravil do sítě.

Almería tak domácí fanoušky mile překvapit nedokázala. V příštím kole vyzve 25. listopadu Getafe na jeho hřišti, Real Sociedad přivítá doma o den později Sevillu.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele