6. kolo
24.09.2023 14:00 CET
4 : 3
(1:2)

Reportáž

Oslavy hráčů Realu Sociedad (© AFP)

Sociedad ovládl přestřelku s Getafe, na obratu měl podíl i baskický střelec týdne Méndez

Real Sociedad se v šestém kole španělské Laligy vrátil na vítěznou vlnu, když na svém stadionu porazil Getafe 4:3. Hned ve druhé minutě potvrdil skvělou formu domácí křídelník Takefusa Kubo, na jehož trefu však hosté v závěru poločasu odpověděli a ještě před pauzou skóre otočili. Domácí to ale nepoložilo a po změně stran strhli zápas na svou stranu. Dvěma góly se prezentoval Mikel Oyarzabal a prosadil se také Brais Méndez, jenž ideálně zakončil vydařený týden, během kterého se prosadil i v Lize mistrů při remíze s Interem.

Domácí si po první prohře v sezoně s Realem Madrid chtěli spravit chuť, ale neměli před sebou lehký úkol. Jejich soupeřem bylo Getafe, které se nacházelo bod nad nimi a navíc bylo posilněno výhrou z minulého kola, kdy zdolalo Osasunu. Domácí celek se tak mohl spolehnout alespoň na dvojici střelců ve složení Kubo a Ander Barrenetxea, z nichž každý měl na svém kontě po třech brankách.

Kubo vlétl do zápasu jako uragán. Hned ve druhé minutě si našel míč za obranou soupeře a zamířil přesně kolem brankáře na zadní tyč. Japonský expres svou rychlostí dále ohrožoval obranu soupeře, ale ve zbytku první půle si už nepřipravil další kvalitní finální produkt. Hosté z Madridu se pět minut před koncem poločasu otřepali z inkasované branky a zásluhou přesné hlavičky, kterou se prezentoval Carles Aleña, vyrovnali. Šok pro domácí přišel v nastaveném čase, kdy z penalty zápas otočil Borja Mayoral.

La Real se tlačil za vyrovnáním hned z úvodu druhého poločasu. Ovoce sklidil v 61. minutě, kdy se k pokutovému kopu postavil střídající Oyarzabal a srovnal stav utkání. O pouhých pět minut později zvrátili světlemodří stav zápasu zpět na svou stranu. Po hrubce obrany dostal dárek Méndez a nabídnutou příležitostí nepohrdl. Minutu před koncem základní hrací doby zdánlivě stvrdil tříbodový zisk Basků svou druhou brankou v zápase Oyarzabal. Klidný konec totiž nedovolil Juanmi Latasa gólem na 3:4.

Real Sociedad si ale úplný závěr zápasu pohlídal a vybojoval tři body, které ho v tabulce posunuly před svého dnešního soupeře. V příštím kole se 27. září představí na hřišti Valencie. Getafe ve stejný den změří síly s Athletikem Bilbao.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Kleinhampl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele