28. kolo
10.03.2024 18:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Arda Güler (© AFP)

Zázračné dítě z Turecka oslavilo první trefu za Real. Naděje Celty na bod utnuly vlastní góly

V utkání 28. kola LaLigy mezi Realem Madrid a Celtou Vigo k překvapení nedošlo, jelikož lídr soutěže zvítězil 4:0. Favorit diktoval tempo hry, ale kvůli řadě skvělých zákroků Vicenteho Guaity byl dlouho jediným úspěšným střelcem Vinícius Júnior, který se prosadil počtvrté z posledních tří duelů. Hosté mohli kvůli pokračujícímu trápení Los Blancos v koncovce takřka až do závěru snít o vyrovnání, jejich naděje ovšem definitivně pohřbila hned dvojice vlastních gólů, na které navázal svou první trefou v dresu Los Blancos vysoce ceněný turecký mladík Arda Güler.

Madriďané sice před pár dny postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů, předvedená hra si však přílišné ovace nezasloužila. Lipsko totiž bylo po většinu času lepším celkem a nakonec remizovalo jen kvůli smolné koncovce. Německý tým ale mohl sloužit Vigu jako návod, jak na hřišti Realu uspět. Zvláštní motivaci měl navíc kouč Celty Rafael Benítez, jenž s Bílým baletem prožil několik let své bohaté trenérské kariéry.

Klub z hlavního města Španělska se mohl ujmout vedení již v sedmé minutě, nadějnou hlavičku Eduarda Camavingy však fantasticky lapil gólman Celty Guaita. O necelou čtvrthodinku později již tribuny na Santiago Bernabéu mohly propuknout v jásot. Po rohovém kopu sice Guaita perfektně zastavil hlavičku Antonia Rüdigera, na dvojnásobnou dorážku Viníciuse Júniora však nárok neměl. Z ostrého úhlu vyslal 10 minut před koncem prvního poločasu nečekaně nebezpečnou ránu také Rodrygo, veterán Guaita ovšem střelu na vzdálenější tyč seznačně vykopl.

Ve druhé půli byla dlouho k vidění pouze pasivní mírná převaha Realu bez jakýchkoliv střeleckých příležitostí. Tento obraz hry přerušil až v 66. minutě Rodrygo, jeho přízemní střela zpoza vápna však mířila přímo do rukavic gólmana Viga. V 79. minutě se domácí konečně dokázali podruhé prosadit. Hlavička Rüdigera mířila sice pouze do břevna, od něj se ovšem odrazila do zad jinak výtečný výkon předvádějícího Guaity a doputovala až do sítě. Na 3:0 mohl čtyři minuty před koncem základní hrací doby zvýšit Joselu, obejít gólmana Los Celestes se mu však nepodařilo. O pouhé dvě minuty později padla i tato meta, když si při snaze o odvrácení centru vlastní branku vsítil také Carlos Domínguez. První branku v dresu Realu si těsně před závěrečným hvizdem připsal Güler, který sám před brankářem prokázal střelecký instinkt.

Real si tak vítězstvím upevnil první příčku. Další zápas jej čeká 16. března proti Osasuně, Celta o den později vyzve Sevillu.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele