28. kolo
10.03.2024 21:00 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Álex Baena (© AFP)

Střet myšlenek zkušeného Sokratise odšpuntoval vítězný obrat Villarrealu

Fotbalisté Betisu padli ve 28. kole LaLigy před vlastními fanoušky s Villarrealem 2:3. El Glorioso se dostali v duelu dvakrát do vedení, na čemž měl podíl mimo jiné akrobatický kousek Guida Rodrígueze. Nakonec to však byli sami domácí, kteří výrazně pomohli Žluté ponorce k tříbodovému zisku. Nejdříve si totiž vstřelil vlastní gól dezorientovaný řecký obránce Sokratis Papastathopoulos a následně potrestal neproměněné šance z protiútoku Alexander Sörloth.

Plavba Žluté ponorky pohárovou Evropou se po čtyřgólovém výprasku na hřišti Marseille s největší pravděpodobností nachýlila ke svému konci, a hosté se tak museli přeorientovat zpět na domácí soutěž. Zde je čekal o 10 bodů lépe postavený Betis, na jehož hřišti ovšem Villarreal z posledních čtyř vzájemných střetnutí prohrál pouze jednou.

Přesto začali utkání lépe domácí. Po 10 minutách hry se na hranici vápna opřel do odraženého míče William Carvalho, nedokázal ovšem zamířit do prostoru mezi třemi tyčemi. Na druhé straně předvedl povedený výskok Sörloth. Hlavičku usměrnil sice k tyči, ale Rui Silva se stihl přesunout. Skóre tak otevřel až ve 30. minutě Rodríguez, jenž akrobatickým zakončením umístil balon do levé šibenice. V závěru poločasu obrana Betisu zaspala a domácí na to doplatili. Sörloth s Álexem Baenou pádili vstříc osamocenému Silvovi. Nor předložil odchovanci Villarrealu míč jako na zlatém podnose a ten se prázdné brány nezalekl. Vypadalo to, že do kabin se mužstva rozejdou za nerozhodného stavu, nicméně Pablo Fornals stihl téměř ztracený míč a poslal jej před Filipa Jörgensena. K balonu si naběhl Willian José a hlavou vrátil vedení El Glorioso.

Náskok zmizel už po pár minutách druhé půle, když si centr ze strany za záda Silvy srazil Papastathopoulos. Vyrovnání nastartovalo Žlutou ponorku k velkému tlaku. Nejprve se ve vápně šikovně uvolnil Gerard Moreno, avšak gólman si s jeho pokusem poradil. V 67. minutě jej ovšem překonal Sörloth, jehož vyslal právě Moreno průnikovou přihrávkou. Velmi neobvyklá situace nastala, když po vzájemné srážce Chimyho Ávily a Alberta Morena udělil sudí oběma hráčům žlutou kartu. Alberto Moreno pak Ávilu postrčil a vysloužil si žlutý kartonek podruhé. Argentinec v zeleno-bílém dresu byl nicméně za následné simulace také opětovně napomenut a stejně jako jeho soupeř musel předčasně opustit trávník. Emoce se poté zklidnily a zbytek duelu se dohrál bez střetů i šancí.

Villarreal se tedy po výprasku v Evropské lize otřepal a v domácí soutěži si připsal třetí výhru v řadě. V dalším kole jej čeká Valencia, kterou bude hostit 17. března. Betis ve stejný den změří síly s Vallecanem.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele