12. kolo
04.11.2023 16:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Ayoze Pérez (© AFP)

Betis navázal na tucet pohárových branek ligovou výhrou. Mallorce sebralo naděje vyloučení

Fotbalisté Betisu si v domácím prostředí ve 12. kole LaLigy poradili s Mallorkou 2:0. První branku utkání si připsal už v sedmé minutě tahoun ofenzivy Willian José, jenž zazářil i při nedávné demolici v rámci Copa del Rey. V posledních třech soutěžních duelech Brazilec zaznamenal šest gólů, což je stejný počet jako za předchozích 47 zápasů v barvách El Glorioso. V závěru úvodní půle pak viděl druhou žlutou kartu Omar Mascarell a dlouhé početní převahy využil favorit ke vstřelení pojišťující branky, kterou měl na svědomí Ayoze Pérez.

Hráči Betisu se začali pomalu ale jistě dostávat do skvělého tempa. Andalusané v posledních devítí soutěžních zápasech ani jednou neprohráli, přičemž si navíc v týdnu zastříleli v Copa del Rey, kde zvítězili proti celku z nižší soutěže vysoko 12:1. Mallorca se naopak v lize s pouhou jednou výhrou dost trápila a domácí El Glorioso navíc příliš v lásce neměla. Urvat tři body v souboji s nimi totiž dokázala naposledy v roce 2013.

A ani nástup do tohoto duelu nepředpovídal větší úspěch Los Bermellones. Betis totiž na hosty od úvodu tlačil, za což se brzy dočkal odměny v podobě přesného zásahu. V sedmé minutě vracel míč před branku Juan Miranda, který z obtížné pozice našel Williana Josého, jenž se i v sevření dvou soupeřů z hranice malého vápna prosadil. I nadále byli lepším týmem na hřišti zelenobílí, další gólovku si ovšem vytvořili hosté. Ve 25. minutě hlavičkoval těsně nad branku Vedat Muriqi. Krátce nato už míč za záda domácího gólmana dostal, avšak tentokrát jeho šanci předcházel ofsajd. V závěru úvodního dějství zkomplikoval svému týmu snahu o vyrovnání Mascarell, který po střetu se soupeřem viděl přísnou druhou žlutou kartu.

I tak si ale hosté dokázali po změně stran tvořit šance. V 54. minutě poslal zpoza vápna nebezpečně vyhlížející dělovku Muriqi, jeho pokus však prosvištěl těsně vedle vzdálenější tyče. O čtyři minuty později dorážel míč do branky domácí Assane Diao, proti jeho střele ale nakonec stačil vystoupit obránce. Krátce nato akrobaticky zakončoval na přední tyči Willian José, nicméně ani střelec úvodní branky nemířil zcela přesně. Početní převahy domácí tým využil až v 65. minutě, kdy přihrávka skrze vápno propadla až k Pérezovi, který z první mířil přesně k pravé tyči. Oslabená Mallorca už se v závěrečných minutách nedokázala vzedmout k většímu odporu.

Betis tak na svého oblíbeného soupeře opět vyzrál a získal tři body. Následující zápas odehrají oba celky 12. listopadu. El Glorioso změří síly se Sevillou, Rumělky poté svedou bitvu s Cádizem.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele