18. kolo
21.12.2023 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslavující hráči Betisu (© AFP)

Souboj „neporazitelných” přinesl nepřekvapivé rozuzlení. Girona hodila na dálku laso Realu

Fotbalisté Girony remizovali v 18. kole LaLigy s domácím Betisem 1:1, a dali tak Realu Madrid příležitost bodově se na senzačního lídra soutěže dotáhnout. Jako první se v závěru první půle vyrovnaného klání prosadil z penalty ve skvělé formě hrající Arťom Dovbyk, jenž si v posledních třech zápasech připsal již čtvrtý přesný zásah. Zelenobílí ale nesložili zbraně a v závěru zásluhou netradičního střelce Germána Pezzelly srovnali. Střet týmů, které shodně v nejvyšší španělské lize okusily pachuť prohry naposledy v září, tak úctyhodnou sérii neporazitelnosti ani jednoho celku neukončil.

Andalusané sice zažívali nadstandardní sezonu a se sérií 12 zápasů bez ligové porážky se netěšili vůbec špatné formě, do posledního duelu před vánoční přestávkou však vstupovali v roli mírného favorita hosté. Gironistes se totiž pondělní výhrou nad Alavésem vrátili do čela tabulky a při své teprve čtvrté účasti mezi španělskou elitou všem i nadále vytírali zrak. Nyní je čekala další výzva. V případě úspěchu na Estadio Benito Villamarín by skončila pětizápasová vítězná šňůra Betisu ve vzájemných utkáních.

Bíločervení vstoupili do zápasu lépe a diktovali od prvních minut tempo hry. Hned v úvodu vyslal z dálky razantní projektil Yan Couto, jeho pokus však o kus minul pravou tyč. Ve 25. minutě se na druhé straně dokázal Assane Diao dostat díky svému důrazu přes několik obránců až na úroveň malého vápna, zblízka ale mířil nad břevno. V následujících minutách se hrálo především mezi šestnáctkami a nebylo k vidění mnoho šancí. To se ovšem změnilo ve 39. minutě, kdy si Dovbyk postavil balon na penaltový puntík a nabídnutou možnost s přehledem zakončil do levé části branky.

Hned v úvodu druhé půle mohl ukrajinský kanonýr přidat druhou přesnou trefu, z dobré pozice na hranici malého vápna ale mířil kousek vedle pravé tyče. Krátce nato zkusil z dálky vypálit William Carvalho, jeho pokus však bez problému zlikvidoval Paulo Gazzaniga. V 76. minutě se dostal k odraženému míči Aitor Ruibal, jeho střela sice byla velice razantní, ale postrádala potřebnou přesnost, a tím pádem nepředstavovala velké nebezpečí pro hostujícího gólmana. V závěru utkání vyslal Pezzella výstavní ránu přesně pod břevno, a určil tak nerozhodný výsledek.

Betis tedy uhájil dlouhou neporazitelnost i proti rozjetému lídrovi soutěže. Po Novém roce se zelenobílí vrátí do akce proti Celtě Vigo, na jejímž hřišti se představí 3. ledna. Girona ve stejný den přivítá Atlético Madrid.

Autor: Livesport.cz / Miloslav Prášek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele