4. kolo
03.09.2023 16:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Unai Simón (© AFP)

Dovolená pod palmami se Baskům příliš nevyplatila, ospalý výkon znamenal bezbrankovou remízu

Fotbalisté Mallorky remizovali ve čtvrtém kole LaLigy s favorizovaným Bilbaem 0:0. Na Baleárských ostrovech měl fotbal spíše odpočinkové tempo. Jeden z mála aktivních hráčů byl talent baskického klubu Oihan Sancet, jehož střela z dálky zkraje duelu prosvištěla kousek kolem levé tyče. Domácí dokonce mohli Athletic překvapivým úderem obrat o všechny body, ovšem gólu z 49. minuty předcházel ofsajd Vedata Muriqiho. Rumělky tak ani tentokrát nedokázaly vyhrát a se dvěma body paběrkují v oblasti sestupových pozic.

Mexický trenér Javier Aguirre nemohl být s výsledky svých svěřenců v úvodu sezony vůbec spokojený. Mallorca totiž ještě nepoznala chuť vítězství a v předchozím kole dokonce padla s nováčkem z Granady 2:3. Naopak Bilbau se po očekávané prohře s Realem Madrid začalo dařit, o čemž svědčily dvě výhry v řadě s šesti vstřelenými góly. Basky ale lehce děsil pohled na bilanci vzájemných zápasů, když Rumělky třikrát v řadě neporazili.

Nejaktivnějším mužem celé první půle byl bez debat hostující Sancet. Ten poprvé zahrozil v 10. minutě, kdy střelou zpoza vápna jen o kousek minul levou tyč. Do podobných míst pak zamířil i o necelou čtvrthodinu později, když se v pokutovém území zbavil obránce a vypracoval si největší šanci úvodního dějství. Domácí kontrovali pouze dlouhými nákopy na energického Cylea Larina, ten se však k žádné příležitosti vstřelit svůj první gól za Mallorku nedostal.

O poznání nápaditější byli domácí zkraje druhého poločasu. Chytrý centr z přímého kopu vracel hlavou do nebezpečného prostoru Muriqi a jeden z obránců si míč srazil do brány, gól ale neplatil kvůli ofsajdu. Z bratrské dvojice Williamsů působil v útoku hostů aktivněji Nico, těsně před odehranou hodinou se ale k zakončení dostal starší Iňaki, nicméně balon poslal do náruče Predraga Rajkoviče. Tato akce Basky očividně nabudila a jejich výpady stále více voněly po gólech. Relativně blízko k němu měl v 65. minutě střídající Iker Muniain, jeho lob však Rajkovič zastavil zákrokem připomínajícím volejbalový blok. Piráti se posléze z tlaku přece jen vymanili a sami zahrozili, pokus unikajícího Muriqiho ovšem přes tělo obránce až na Unaie Simóna neprošel.

Mallorca tak dokázala zaskočit favorita a získala na domácí půdě cenný bod. Oba týmy odehrají další ligový zápas 16. září. Rumělky svedou bitvu s Celtou Vigo, Bilbao změří síly s Cádizem.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele