18. kolo
19.12.2023 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Valencie (© AFP)

Domácí krizi Raya prohloubila Valencia. Netopýři odletěli z Madridu se všemi body

Valencia si poradila v utkání 18. kola LaLigy s Vallecanem na jeho půdě a i přes nepříliš přesvědčivou první půli zvítězila 1:0. Trápení Raya před vlastními fanoušky, kde nevyhrálo již od půlky září, jen prohloubil rozhodujícím zásahem Sergi Canós, který v 61. minutě zařídil svou premiérovou brankou po letním příchodu tři body pro Netopýry. Ti navázali na povedený výkon z posledního zápasu proti Barceloně, tentokrát se navíc jednalo o jejich první ligový triumf na hřišti Raya od roku 2013.

Úterní vložené kolo ve Španělsku otevíral duel dvou výsledkově trápících se týmů, které se však stále nacházely v poklidném středu tabulky. Rayo Vallecano nevyhrálo již šest ligových klání v řadě a především na vlastní půdě bylo v letošní sezoně expertem na remízové výsledky. Před zraky svých fanoušků si totiž z předchozích šesti střetnutí až pětkrát rozdělilo se soupeřem body. Valencia vyhrála naposledy na startu listopadu, těšit ji však mohla alespoň nedávná cenná remíza s Barcelonou.

Na Rayu byla již od začátku znát velká snaha o zlepšení domácí bilance. Po 11 minutách hry se tak zjevil v šestnáctce osamocen Isi Palazón, jehož střelu jen včasným výběhem zlikvidoval Giorgi Mamardashvili. Aktivita Los Vallecanos nebrala ani poté konce, rána z hranice pokutového území od Floriana Lejeuneho ovšem letěla těsně vedle pravé tyče. Také hosté se po půlhodině hry připomněli prvním, byť ne kdovíjak nebezpečným, projektilem na domácí bránu. Zbytek první půle byl už ovšem bez šancí, do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Obě mužstva vstoupila opětovně na hřiště jako politá živou vodou a v úvodních minutách se hra přelévala z jedné strany na druhou, kombinaci si ale hráči ztěžovali častými nepřesnostmi. To se rozhodl změnit Canós, který se dostal po hodině hry v šestnáctce k míči. S ničím se nerozpakoval a perfektní bombou pod břevno nedal domácímu gólmanovi jakoukoliv šanci. Obdržená branka Rayo alespoň trochu probrala z poločasové hibernace, obrana Bianconegros si ale s jeho útočnými výpady dokázala vždy poradit. Ani červená karta v samotném závěru pro hostujícího Thierry Correiu, po které hrálo Rayo poslední minuty ve výhodě jednoho muže, už na výsledku nic nezměnila.

Valencia tak ukončila čekání na vítězství a odvezla si tři body. Oba celky sehrají další ligový duel 2. ledna. Vallecano vyzve Getafe, Netopýři změří síly s Villarrealem.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele