21. kolo
20.01.2024 14:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Sandro Ramírez v souboji s Aridanem Hernándezem (© AFP)

Chyba brankářské stálice a zahozené tutovky připravily Rayo proti Las Palmas o body

Vallecano prohrálo ve 21. kole LaLigy na svém hřišti s Las Palmas 0:2. O výhře týmu z Kanárských ostrovů rozhodla situace ze 35. minuty, kdy pod tlakem napadajících útočníků hostů udělal velkou chybu v rozehrávce brankář Stole Dimitrievski, jenž poslal míč přímo proti noze zakončujícího Alberta Moleira. Rayo navzdory velkým ofenzivním snahám gól nevstřelilo a protáhlo své čekání na domácí vítězství už na osm duelů v řadě.

Hráči Las Palmas v posledním kole prolomili nepříjemnou sérii čtyř soutěžních klání v řadě bez vítězství, když na domácí půdě porazili Villarreal s přehledem 3:0. Stále se tak nováček soutěže nacházel na fantastické deváté příčce. Jen o dvě místa pod ním byl jeho soupeř z Madridu Rayo Vallecano, které se žlutomodrými prohrálo naposledy v roce 2012.

Domácí byli od úvodního hvizdu velmi aktivní na útočné polovině soupeře, z čehož vznikla i první větší šance zápasu. Álvaro García obdržel přihrávku přesně na kopačku a pohotově vystřelil doprostřed brány. Álvaro Valles byl však připraven a vytáhl důležitý zákrok. Hostující celek, který do té doby příliš příležitostí neměl, udeřil paradoxně jako první. Konkrétně to byl v 35. minutě Moleiro, který využil velké chyby v rozehrávce Dimitrievskiho a z hranice pokutového území poslal balon do sítě.

Vallecano bylo velmi blízko vyrovnání v 50. minutě, kdy se k nebezpečné střele propracoval Unai López. Jeho pokusu však chyběla větší přesnost, proto se balon do brány o kousek nevešel. Stejný hráč pak vypálil k pravé tyči, na gólmana Vallese však nevyzrál. Chvíli nato neuspěl ani García, jehož pokus zablokoval obránce. Po hodině hry Rayo konečně dostalo balon do brány, gól byl však vzápětí odvolán kvůli ofsajdu. Honbu za vyrovnáním výrazně zkomplikovalo vyloučení Garcíi, který obdržel během pěti minut dvě žluté karty. Přesilovku rychle využil Javi Muňoz, jenž zužitkoval přesný balon do pokutového území.

Vallecano tak poprvé od roku 2012 s Las Palmas padlo. V příštím kole se 27. ledna utká s Realem Sociedad, žlutomodří změří o den později síly s Realem Madrid.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele