11. kolo
29.10.2023 16:15 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Mikel Oyarzabal (© AFP)

Bebé si znovu vychutnal závěr zápasu, Sociedad vytěžil z převahy jen dělbu bodů

Fotbalisté Vallecana nevyhráli nad Realem Sociedad od roku 2015 a nic na tom nezměnilo ani 11. kolo LaLigy, v němž se mezi těmito kluby zrodila remíza 2:2. Domácí začali více než slibně, když se ve 31. minutě prosadil stoper Abdul Mumin, následně ale dvěma góly otočil vývoj klání Mikel Oyarzabal. Ačkoliv to pak dlouho vypadalo na těsný triumf Basků, pět minut před koncem základní hrací doby naskočil do hry Bebé a stejně jako v minulém utkání skóroval v nastaveném čase, čímž tentokrát zajistil svému celku bod.

Rayo prolomilo sérii remíz, když v předešlém kole díky proměněné penaltě skolilo Las Palmas a v tabulce figurovalo na přívětivé sedmé pozici. Proti pátému Sociedadu ovšem domácí nebyli favorité, před vlastními fanoušky navíc zvítězili nad Basky naposledy před více než 10 lety. Tým ze San Sebastiánu ale neměl v tomto ročníku na hlavní město Španělska příjemné vzpomínky, jelikož jeho jediné dvě prohry v sezoně přišly na hřišti Realu a Atlétika.

Hostující celek začal na svém oblíbeném Campo de Futbol de Vallecas slibně. K exekuci přímého kopu z hranice šestnáctky se postavil Brais Méndez, ale jeho ránu vytáhl nad břevno fantastickým zákrokem Stole Dimitrievski. Naopak na druhé straně neměl čisté svědomí hostující gólman Álex Remiro, který vyrazil standardku Floriana Lejeuneho jen před sebe a z následné dorážky jej propálil Mumin. Ještě do přestávky dokázali Baskové srovnat krok. Na centr ideálních parametrů z dílny Andera Barrenetxey si naběhl Oyarzabal a placírkou uklidil míč pod břevno.

Po změně stran zkoušel štěstí ze střední vzdálenosti Barrenetxea, ale jeho dalekonosný projektil prostor mezi třemi tyčemi minul. Aktivní nástup do druhé půle zužitkoval San Sebastián v 66. minutě, kdy Takefusa Kubo nastřelil ve vápně ruku Alfonsa Espina a rozhodčí ukázal po právu na bílý puntík. K exekuci pokutového kopu se postavil kapitán Oyarzabal, zkušeně si počkal na pohyb Dimitrievskiho a poté skóroval do jeho protipohybu. V závěru mohl dodat klid na kopačky svých spoluhráčů střídající Umar Sadiq, ale jeho pokus z otočky jen těsně minul brankovou konstrukci. V nastaveném čase se domácí zničehonic dočkali kýženého vyrovnání. Krásnou střelou na bližší tyč se o to postaral Bebé, který byl v tu chvíli na hřišti pouhých šest minut.

Vallecano tak prodloužilo šňůru bez porážky a ze zápasu se Sociedadem si odneslo bod. V dalším kole Rayo vyzve 5. listopadu Real Madrid, Baskové se o den dříve střetnou s Barcelonou.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele