2. kolo
21.08.2023 21:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Álvaro García (© AFP)

Nováček z Granady se složil v závěrečné čtvrthodině, Rayo bylo znovu úspěšné

Fotbalisté Granady si zapsali porážku také ve druhém kole LaLigy, když na vlastní půdě podlehli Vallecanu 0:2. Ve vyrovnaném duelu několikrát zahrozily oba celky, jenže ke kýženému gólu jejich snaha dlouho nevedla. A to až do 75. minuty, kdy zakončil pohlednou akci precizně umístěným pokusem Álvaro García. Krátce nato skóre uzavřel suverénní ranou Pathé Ciss. Rayo tak potvrdilo, že se mu proti Nazaríes daří, když s nimi nepadli od prosince roku 2013.

Fotbalisté Granady vstoupili po roční pauze mezi španělskou smetánku porážkou 1:3 na půdě silného Atlétika Madrid. V domácím duelu tak Nazaríes měli o motivaci postaráno. K prvnímu bodovému zisku mezi elitou je měl dotáhnout loňský nejlepší střelec nejen týmu, ale i celé druhé nejvyšší španělské soutěže Myrto Uzuni, jenž minulý ročník rozvlnil síť hned 23krát. V cestě andaluskému klubu stálo Vallecano, které díky dvěma proměněným pokutovým kopům vyplenilo na úvod hřiště Almeríe.

Rayo mohlo skvěle vstoupit i do duelu na Estadio Nuevo Los Cármenes, když se ve čtvrté minutě málem radovalo z vedení. Randy Nteka byl adresátem přízemního centru z pravé strany, nedůrazným zakončením ale Andrému Ferreirovi problémy nenadělal. Na druhé straně si ve 21. minutě připravil dobrou střeleckou pozici Sergio Ruiz, z hranice šestnáctky však pouze vyprášil rukavice Stoleho Dimitrievskiho. Skóre vyrovnaného duelu mohl změnit z přímého kopu netradičně stoper Florian Lejeune, jenže jeho dalekonosný projektil zlikvidoval Ferreira.

Největší příležitost dosavadního průběhu utkání přišla po hodině hry, kdy technicky vypálil Bryan Zaragoza. Od otevření skóre dělilo domácího křídelníka jen pár milimetrů, když orazítkoval tyč. Namísto vedení nováčka soutěže udeřilo Rayo. V 75. minutě přenechal efektivně Unai López míč Garcíovi, který se nerozpakoval a přesnou střelou z první rozvlnil síť. O čtyři minuty později přidal druhou branku Los Vallecanos střídající Ciss razantním pokusem do levé šibenice. Chvíli před koncem navíc viděl červenou kartu za nesmyslný faul Antonio Puertas a definitivně utnul naděje Nazaríes na bodový zisk.

Duel tak dotáhlo do vítězného konce Vallecano a udrželo si stoprocentní bilanci v novém ročníku. V dalším kole přivítá 28. srpna na vlastním stadionu Atlético Madrid, Granada vyzve o dva dny dříve Mallorku.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele