23. kolo
03.02.2024 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Míchel Sánchez (© AFP)

Girona do čela neposkočila, útočné akce pokulhávaly i kvůli zraněnému kolenu Dovbyka

Fotbalisté Girony hráli ve 23. kole LaLigy na své půdě s Realem Sociedad nerozhodně 0:0. V dresu Katalánců dostal míč do sítě jen Yangel Herrera, radost domácích příznivců však ve 24. minutě zchladil videorozhodčí, který odhalil ofsajd. Kvůli postavení mimo hru následně nemohl platit ani zásah Mikela Oyarzabala na druhé straně, a diváci na Estadio Municipal de Montilivi tak poprvé v sezoně neviděli ani jeden gól. Gironistes tedy nevyužili šanci dostat se alespoň dočasně do čela tabulky, k čemuž jistě přispěla i absence zraněné útočné hvězdy Gironistes Arťoma Dovbyka. Některá média přitom spekulovala o možném konci Ukrajincovy sezony.

Katalánci v minulém klání přetlačili Celtu Vigo a nadále se prali o čelo tabulky. V Galicii byl jejich jediným střelcem Portu, který zažíval skvělé období. Španělský útočník totiž z posledních šesti zápasů, do nichž nastoupil, hned v pěti případech přispěl Gironě k bodům gólem nebo asistencí. Zato Sociedad začal v lize tápat, když v předešlých pěti kolech zaznamenal jedinou výhru.

Další nepříjemná zpráva pro baskický celek přišla už ve čtvrté minutě, kdy musel nuceně střídat Álvaro Odriozola, jehož nahradil Jon Aramburu. Po čtvrthodině hry rozehrál Viktor Cygankov nebezpečně přímý kop, nicméně Álex Remiro zakročil. O pár minut později se již Girona radovala. Sávio přeloboval brankáře a obranu ze strany, takže Herrera mohl jednoduše dopravit míč hlavou do sítě. Mladý Brazilec se však před centrem nacházel v ofsajdu, a tak byl gól odvolán. Podobná situace nastala i na opačné straně, kde se z nedovoleného postavení prosadil dorážející Oyarzabal.

Zkraje druhé půle se do voleje zpoza vápna tvrdě opřel André Silva a jen těsně minul levou tyč. Po rychlém nástupu ale hra zpomalila a dlouho se hrálo pouze okolo šestnáctek bez výraznějšího ohrožení. Až v 72. minutě mohl skórovat Brais Méndez, který okamžitě napálil odražený balon pod břevno. Paulo Gazzaniga ovšem předvedl skvělý zákrok. Rozhodnutí měl na noze ke konci duelu Cristhian Stuani, jenž z úhlu vystřelil kolem obránce, nicméně Remiro se proti ráně vyznamenal. V samém závěru Yan Couto přetlačil soupeře a přesně odcentroval na Herreru, který však nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi.

Girona získala jen bod a dala Realu Madrid šanci se v čele tabulky vzdálit. Právě s Bílým baletem se Katalánci utkají v příštím kole 10. února, Sociedad ve stejný den vyzve Osasunu.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele