11. kolo
27.10.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Defenzivní taktika zkušeného stratéga rozjetou Gironu nezbrzdila. Celtu potopil v závěru Herrera

Girona dokázala potřetí v řadě zvítězit, když v 11. kole LaLigy porazila na vlastní půdě Celtu Vigo 1:0. Hosté si sice pod taktovkou Rafaela Beníteze plnili skvěle defenzivní pokyny a dlouho nepouštěli jasně aktivnější domácí do gólových šancí. V nastavení druhého poločasu se však přece jen prosadil Yangel Herrera, který bíločerveným zachránil tři body. Gironistes se tak opět vyhoupli na první místo v tabulce, kde je může po sobotním El Clásicu předběhnout pouze Real Madrid. Hosté naopak se sérii sedmi klání v řadě bez výhry zůstávají ve spodních patrech ligy.

Zápasy Girony přinášely v poslední době mnohdy až strhující podívanou, což se potvrdilo i v minulém kole, kdy Katalánci smetli Almeríi 5:2. Ve skvělém světle se jevil třeba Ukrajinec Arťom Dovbyk, jenž proti nejslabšímu celku soutěže vystřílel ještě v prvním poločase velký obrat. Celta se proti tomu trápila až na 18. příčce a na vítězství čekala už takřka dva měsíce. Tentokrát se navíc musela obejít bez brankáře Ivána Villara, který se nechal proti Atlétiku vyloučit, a měl tak velký podíl na porážce 0:3.

Úvod utkání poznamenalo zranění fanouška v hledišti, tudíž se několik minut nehrálo. Po krátkém přerušení začali podle očekávání diktovat tempo zápasu domácí fotbalisté. Ti sice byli mnohem aktivnější v držení míče, hra se však často přerušovala, a diváci si tak na první velkou příležitost museli počkat až do 41. minuty. Byl to ovšem hostující Jonathan Bamba, který tvrdou střelou prověřil Paula Gazzanigu. Argentinský brankář však svůj tým pohotovým zákrokem podržel.

I po změně stran byli aktivnější domácí, Celta Vigo se ovšem pod zkušeným trenérem Benítezem prezetovala disciplinovanou a velmi dobře organizovanou obranou. Jelikož to domácím nešlo postupnou kombinací až do vápna, tak to ze střední vzdálenosti zkusil tvrdou jedovkou Miguel Gutiérrez. Střela odchovance Realu Madrid ale jen těsně prosvištěla kolem levé tyče. V závěru si Blanquivermells vytvořili tlak, ze kterého se v první minutě nastaveného času dočkali kýžené branky. O tu se postaral krásnou technickou střelou k pravé tyči Herrera.

Girona zvládla utkání na výbornou a vrátila se na první pozici. Katalánský celek se příště představí 4. listopadu na stadionu Osasuny, Celta tentýž den přivítá Sevillu.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele