8. kolo
30.09.2023 14:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Álex Baena (© AFP)

Getafe CF - Villarreal CF 0:0

Hráči Getafe nedokázali v osmém kole LaLigy využít dlouhou přesilovku a proti Villarrealu pouze remizovali 0:0. Už v první půli byl za úder loktem do tváře soupeře naprosto zbytečně vyloučen hostující křídelník Álex Baena. Azulones ovšem více jak hodinovou početní výhodu využít nedokázali, a to především kvůli fantasticky chytajícímu brankáři Filipu Jörgensenovi. Domácí tak na celek z Castellónu nevyzráli už podesáté v řadě.

Getafe v sobě v posledních týdnech probudilo nevídanou ofenzivní sílu a od reprezentační přestávky nastřílelo hned osm branek. Zároveň mu však haprovala obrana, a tak mu například proti Realu Sociedad nestačily na body ani tři góly. Následně měli Azulones možnost složit baskický reparát, což se nakonec i povedlo, když v Bilbau remizovali. Villarrealu nijak zásadně nepomohla změna trenéra a Žlutá ponorka i kvůli domácí prohře s Gironou brázdila vody spodní poloviny tabulky.

O první zajímavější příležitost utkání se postaral zkušený Jaime Mata, na jehož dorážku do levého dolního rohu byl ovšem skvěle připraven brankář hostí, a následoval tak pouze rohový kop. Posádku Žluté ponorky musel předčasně opustit Baena, protože v pádu loktem udeřil protihráče a po zásluze obdržel od hlavního sudího kartu červené barvy. Azulones poté ještě přidali, nicméně všechny šance skvěle likvidoval dánský mladík Jörgensen.

Krátce po změně stran na sebe upozornil střídající Mason Greenwood driblinkem přes několik obránců, nicméně jeho zakončení prosvištělo kolem levé tyče. Ojedinělou příležitost si připravil na druhé straně hřiště Alexander Sörloth, jenže hlavička norského obra skončila pár čísel nad břevnem. Vzápětí si vzali slovo opět fotbalisté v modrých dresech, ovšem ani Mauro Arambarri nepřekonal fantastického Jörgensena. Převážně jeho zásluhou si tak nakonec Žlutá ponorka odvezla z hlavního města alespoň bod.

Trápení Villarrealu tak umocnila remíza se soupeřem, s nímž v posledních pěti letech ztrácel body pouze sporadicky. V příštím kole přivítá 8. října Las Palmas, Getafe se tentýž den představí na hřišti Celty Vigo.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele