14. kolo
25.11.2023 18:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Borja Mayoral (© AFP)

Skvělý start Almeríe k první výhře nevedl. Getafe nastartoval výstavní trefou Greenwood

Fotbalisté Getafe porazili ve 14. kole LaLigy na domácím stadionu Almeríi 2:1 a prodloužili svou neporazitelnost napříč soutěžemi na devět zápasů. Utkání se pro ně však od úvodu nevyvíjelo podle představ, jelikož po brzké trefě Largieho Ramazaniho prohrávali. Ještě v první půli ale po nádherné pumelici Masona Greenwooda a osmém gólu Borji Mayorala v ligové sezoně skóre otočili. Tím zároveň Almeriensistas, kteří stále čekají na první triumf v ročníku, uštědřili už 11. porážku.

Getafe bylo zatím v lize specialistou na remízy, když více než polovina z jeho 13 duelů v této sezoně skončila nerozhodně. Šest nerozhodných výsledků přišlo v sedmizápasové sérii ligové neporazitelnosti pro Azulones, kteří před reprezentační přestávkou nasbírali 16 bodů - nejvyšší počet v této fázi od sezony 2019/20, kdy se dostali do nejlepší osmičky. Šňůru bez porážky chtěl madridský celek prodloužit doma proti Almeríi. Ta se od startu ročníku velkým způsobem trápila a bez jediného vítězství byla beznadějně poslední.

Naděje na první triumf hostů v sezoně vzrostly na předměstí Madridu už v sedmé minutě, kdy centr z levé strany přizvedl hlavou Chumi, díky čemuž míč propadl až ke kopačkám Ramazaniho, jenž z prostoru zadní tyče usměrnil balon do odkryté sítě. Odpověď Azulones přišla po půlhodině hry. Greenwood se po dvou nevyužitých příležitostech tentokrát odhodlal ke střele zpoza šestnáctky a výstavním projektilem do levé šibenice srovnal. Skóre se před odchodem do kabin měnilo ještě jednou, a to díky domácím. V poslední minutě první půle se totiž razantní ranou z těžké pozice prosadil Mayoral, jenž si připsal už osmý přesný zásah v aktuálním ročníku španělské nejvyšší soutěže.

Zvýraznit náskok celku z hlavního města mohl krátce po změně stran Óscar Rodríguez, jenže dalekonosný pokus otřel pouze o břevno. Minutu nato měl na kopačce další zásah Mayoral, ale tentokrát odchovance Realu Madrid vychytal Luís Maximiano. Závěr utkání pak sice patřil Rojiblancos, kteří si však až na několik nedůrazných hlavičkových pokusů výraznější šanci nepřipravili.

Almería tak po reprezentační pauze nenašla formu a z předměstí Madridu si neodvezla ani bod. V příštím kole se 3. prosince utká s Betisem, Getafe změří o dva dny dříve síly s Las Palmas.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele