24. kolo
11.02.2024 14:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Jaime Mata (© AFP)

Korunou krále střelců motivovaný Mayoral opět pálil. Vigu překazil stíhací jízdu Mata

Getafe vyhrálo ve 24. kole LaLigy na domácí půdě nad Celtou Vigo 3:2. Domácí šli po první půli do šaten s dvoubrankovým náskokem, když fanoušky Azulones v krátkém rozmezí potěšili Borja Mayoral a Jaime Mata. První jmenovaný navíc potvrdil pozici nejlepšího španělského kanonýra soutěže, když svou 15. brankou v ročníku poskočil už na druhé místo mezi střelci. Tým ze severozápadu země však ve druhém poločase postupně nacházel recept na svého soupeře a chvíli před koncem srovnal. Závěrečné slovo měl ale Mata, který druhým gólem v utkání rozhodl o tříbodovém zisku El Geta.

Fotbalisté Celty Vigo si po dvou ligových porážkách za sebou a vypadnutí ze španělského poháru zlepšili náladu v Pamploně, kde v minulém kole porazili Osasunu 3:0. Pro Los Celestes to byl nesmírně důležitý triumf, neboť si vytvořili tříbodový náskok na sestupové pásmo. Domácí Getafe naopak strádalo, jelikož z předchozích sedmi ligových klání vyhrálo jen jednou.

A byli to právě Azulones, kteří mohli v zápase inkasovat jako první, když tvrdou ránu z přímého kopu vyslal Mihailo Ristič, zeď však míč ztečovala o decimetry mimo branku. Další ohrožení přišlo až po půlhodině hry a opět ho měli na svědomí hosté. Po centru Óscara Minguezy se do dobré hlavičkové příležitosti dostal Unai Núňez, jeho pokus ale vzdálenější tyč minul.

Ve 41. minutě se pak prosadilo Getafe zásluhou dorážky Mayorala, jenž doklepl od břevna odraženou střelu Jordiho Martína. V nastavení první půle pak domácí svůj náskok navýšili poté, co Mata šikovně uzavíral zadní tyč, kam míč doputoval po střele Masona Greenwooda.

Po změně stran aktivita Celty trochu vzrostla, šanci na zdramatizování duelu měl Javier Manquillo. Bývalý hráč Newcastlu ale nesrovnal uvnitř šestnáctky svá mířidla a balon poslal placírkou vedle brány. Tlak hostů ale s přibývajícím časem rostl, což se v 71. minutě projevilo i na skóre, když Jörgen Strand Larsen nekompromisní hlavičkou z hranice malého vápna snížil.

V závěrečné desetiminutovce nápor bleděmodrých kulminoval, což nakonec vyústilo v přesnou trefu pod břevno, kterou se prezentoval střídající Tadeo Allende. Domácí ale přece jen uzmuli tři body poté, co se Mata zavěsil do vzduchu a lobem na zadní tyč duel rozhodl.

Celta Vigo tak na poslední výhru nenavázala a s Getafe prohrála. V příštím kole se 17. února střetne s Barcelonou, Azulones změří o den dříve síly s Villarrealem.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele