6. kolo
23.09.2023 18:30 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Robert Lewandowski (© AFP)

Celta v Barceloně promrhala dvougólový náskok. Vzepětí Katalánců korunoval Cancelo

Barcelona vyhrála v šestém kole LaLigy v dočasném azylu na Estádio Olimpico nad Celtou Vigo 3:2. Duel se však pro hosty vyvíjel 80 minut naprosto skvěle. Nejenže dokázali dlouhou dobu eliminovat útočnou sílu soupeře, dokonce sami dvakrát rozvlnili síť. V poslední desetiminutovce však na sebe strhl pozornost tradiční kanonýr katalánského velkoklubu Robert Lewandowski, na jehož dvě trefy navázal v samotném závěru rozdílovým zásahem João Cancelo.

Blaugranas hrál do karet fakt, že do souboje s bleděmodrými vstupovali po tom, co v posledních čtyřech soutěžních duelech nasázeli 16 branek. Proti Celtě se totiž v minulé sezoně ofenzivně trápili, když jí v obou vzájemných zápasech dokázali dát vždy jen jeden gól. V prvním případě to sice stačilo na hubenou výhru, v tom druhém se ale ze tří bodů radoval celek z Viga. Ten se ovšem v novém ročníku nepotkal s formou a jedinou dosavadní výhru zaznamenal proti beznadějně poslední Almeríi.

Ku překvapení všech diváků v Barceloně šli do vedení právě hosté. Na hraně ofsajdové linie si přihrávku přebral Jorgen Strand Larsen, jenž v pádu pravačkou překonal Marca-Andrého ter Stegena. Vyrovnání měl po pěkné rychlé kombinaci na slabší levé noze João Félix, avšak jeho pokus skončil vedle.

Domácí byli dle očekávání naprosto dominantní na míči, leč další příležitosti k ohrožení brány Viga byly v nedohlednu převážně kvůli skvěle zformované obraně bleděmodrých. Ke konci poločasu se musel ještě činit ter Stegen, po jehož zákroku nakonec ani jeden z dorážejících hráčů nedokázal skórovat. Největší rozdíl byl patrný v mezihře hrotových útočníků. Zatímco Iago Aspas se stahoval pro balon do hloubi pole a pomáhal vytvářet šance, Lewandovského bylo těžké zastihnout s míčem na noze.

Barceloně měl od začátku druhé půle pomoci i mladík, a dost možná největší talent Blaugranas od dob Lionela Messiho, Lamine Yamal, který letos láme rekord za rekordem. První šanci druhé poloviny však z dálky vyslal jiný střídající hráč, a to Ronald Araújo, jenže proti němu byl připraven Iván Villar. Po chybě bývalého sparťana Mihaila Ristiće se ocitl v situaci jeden na jednoho proti brankáři Ferrán Torres, avšak španělský křídelník neseřídil přesně mířidla a míč poslal těsně vedle vzdálenější tyče.

Mizérii v podání domácích zpečetil necelou čtvrthodinu před koncem střídající Anastasios Douvikas. Ten si připsal vůbec první zásah v dresu Celty po přestupu z Utrechtu, kde minulou sezonu nasázel úctyhodných 20 branek. Rychlou odpověď si však připravil neviditelný Lewandowski a navrátil červenomodré do zápasu. Ten se o chvíli později po přihrávce pod sebe od Cancela postaral i o vyrovnání. Nakonec to byl portugalský bek, kdo zařídil svému týmu všechny tři body po skvělém náběhu do vápna na přízemní centr z hloubi pole.

Barcelona tedy potvrdila výbornou formu a připsala si pátý ligový triumf v řadě. Další může přidat už 26. září s Mallorkou. Celta o dva dny později vyzve Deportivo Alavés.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (1)

Přidat komentář
Kejza

Ten Camp Nou tam úplně nesedí, když se hraje na Olimpicu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele