4. kolo
02.09.2023 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Kike Garcia (© AFP)

Alavés doma exceluje i mezi elitou. Valencii nestačila na body ani kouzla Mamardashviliho

Deportivo Alavés zvítězilo ve čtvrtém kole LaLigy na domácím hřišti nad Valencií 1:0. Již v páté minutě se hned dvojnásobně vytáhl hostující Giorgi Mamardashvili, jenž zlikvidoval opakovaný pokutový kop. Chvíli nato ovšem gruzínského gólmana nepotěšil Cenk Özkacar, který si do vlastní sítě nešťastně srazil centrovaný balon. Baskové tak prodloužili ligovou sérii neproher, kterou táhnou od minulého ročníku stráveného ve druhé nejvyšší soutěži, už na 14 klání v řadě.

Hráči Valencie po dvou vydařených utkáních, ze kterých získali plný počet bodů, narazili na domácí půdě s Osasunou, která je porazila 2:1. Pro Netopýry bylo ještě těžší ztrátu spolknout, jelikož inkasovali rozhodující gól až v 95. minutě. S nulovým bodovým ziskem se musel smířit i Alavés, jenž v minulém kole nestačil na Getafe a po skvělém vítězství nad Sevillou padl. Bianconegros ale neměli na stadion Deportiva příliš dobré vzpomínky, protože zde pětkrát v řadě nevyhráli.

Zvuk píšťalky hlavního sudího ještě ani nevyšuměl ze stadionu, když po otřesné přihrávce jednoho z obránců musel za záchrannou brzdu zatáhnout nadějný brankář Mamardashvili. Gruzínec zavinil penaltu, kterou však následně Kikemu Garcíovi nadvakrát kvůli opakování skvěle chytil. Ani to však Valencii nestačilo jako varování, poněvadž krátce nato se právě Kike García výraznou měrou podílel na otevření skóre. Centr z levé strany totiž propadl přes něj a Mouctara Diakhabyho až k Özkacarovi, jenž si míč nešťastně srazil do vlastní brány. Netopýři se poté probrali z denního spánku a začali si vytvářet příležitosti, avšak vyrovnávací trefy se nedočkali.

Rubén Baraja očividně nebyl spokojený s předvedenou hrou svých svěřenců, ale překvapivě sáhl do obranných řad namísto těch útočných. Jistý gól měl na noze Pepelu, ovšem z bezprostřední blízkosti ho skvěle vychytal brankář domácího celku. Z dálky to poté také zkusil Sergi Canós, jenže mířil pouze doprostřed, kde byl připraven Antonio Sivera. Na druhé straně nebezpečně zakončoval z hranice malého vápna Kike García, prudkou hlavičku nakonec poslal vedle. K žádnému dalšímu většímu vzrušení před jednou či druhou bránou už poté nedošlo.

Deportivo tak na domácí půdě ani napošesté s Valencii neprohrálo a získalo velmi cenné tři body. Další zápas odehraje 15. září, kdy se střetne s Vallecanem, Netopýři svedou o dva dny později těžkou bitvu s Atlétikem Madrid.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele