2. kolo
21.08.2023 19:00 CET
4 : 3
(2:2)

Reportáž

Radost hráčů Alavésu (© AFP)

Ofenzivní galapředstavení vyznělo lépe pro Alavés, Sevilla na startu ligy tápe

Alavés ovládl ve druhém kole LaLigy dramatický duel se Sevillou, kterou doma porazil 4:3. Na úvodní zásah domácích ještě dokázali Rojiblancos reagovat a skóre otočit, avšak už do poločasu bylo opět srovnáno. Jako rozhodující se tak ukázal úsek mezi 54. a 59. minutou, kdy se dvakrát prosadil 33letý Kike García. Další klíčovou postavou duelu se stal o čtyři roky mladší Luis Rioja, který nejenže celé gólové představení načal, ale měl i prsty ve všech následujících brankách baskického celku. Zatímco modrobílí oslavili první vítězství po návratu mezi elitu, Rojiblancos na bodový zisk stále čekají.

Nováček z Alavésu vstoupil do prvoligové štace těsnou porážkou v Cádizu. Při obnovené premiéře před vlastním publikem však Basky nečekal jednoduchý úkol, v cestě jim totiž stála Sevilla. Ta měla za sebou dramatický zápas o Superpohár UEFA, v němž se nakonec musela sklonit před Manchesterem City. Dobrou zprávou pro Andalusany byl fakt, že se již v úvodu sezony mohli spolehnout na svého elitního střelce Youssefa En Nesyriho, jenž se trefil proti Citizens i Valencii.

Začátek zápasu však probíhal v režii Alavésu. Skóre mohl otevřít už v šesté minutě García, ostrý pas z pravé strany ale nedokázal zasáhnout. O úvodní trefu se tak postaral až o pár chvil později Rioja, který si za hranicí šestnáctky šikovně převzal míč a utaženou střelou na zadní tyč vsítil první gól Deportiva v sezoně.

Nevýraznou Sevillu pak vrátil zpátky do zápasu Maročan. Nebyl to však kanonýr En Nesyri, nýbrž domácí stoper Abdel Abqar, od jehož nohy se balon po rohovém kopu nešťastně odrazil do vlastní branky. Andalusané se poté zvedli a ještě v první půli jim zajistil vedení povedeným pokusem z hranice vápna Erik Lamela, jemuž ke skórování pomohla tyč.

Branková konstrukce hrála roli i ve 44. minutě, kdy ofenzivní poločas završil domácí kapitán Rubén Duarte, jenž se podobně jako jeho kolega Rioja mohl radovat po utažené ráně ze střední vzdálenosti.

Diváci v Baskicku si museli připadat jako na horské dráze. V 54. minutě vyslal Rioja centr, který na hranici šestnáctky prodloužil Jon Guridi tak šikovně, že přistál přímo na hlavě Garcíi, jehož střela dolétla až do sítě. Vedení domácích o chvíli později stejný hráč navýšil, když si naběhl na další skvělý pas od Riojy a po elegantní kličce gólmanovi poslal míč do prázdné brány. Na radosti El Glorioso nic nezměnil ani Rafa Mir, který povedenou ranou na zadní tyč v nastavení pouze mírnil porážku hostí.

Alavés tak obnovenou domácí premiéru v LaLize zvládl. O další body se Baskové pokusí 28. srpna na půdě Getafe. Sevilla vyzve o dva dny dříve Gironu.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele