6. kolo
22.09.2023 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Iñaki Williams (© AFP)

Alavés porušil výsledkový algoritmus. Další povedené vystoupení Athleticu ozdobil Williams

Athletic zvítězil v šestém kole LaLigy na půdě Deportiva Alavés 2:0. Povedený zápas odehrál především Iňaki Williams, jenž zaznamenal svou třetí trefu v probíhajícím ročníku a na druhou, nádhernou branku Oihana Sanceta, asistoval. Rojiblancos díky tříbodovému zisku přerušili zajetou tradici při kláních na hřišti modrobílých, jelikož tam dosud nevyhráli 20 let. Nováček soutěže navíc tímto duelem ukončil své střídání proher s výhrami, jelikož padl podruhé v řadě.

Athleticu se ani tentokrát netýkaly evropské poháry, a tak nic nebránilo tomu, aby se Baskové představili v páteční předehrávce. Athletic se zatím prezentoval v této sezoně dobrými výkony, přičemž jediným zaváháním, při odhlédnutí od očekávané porážky s Realem Madrid, se zdála být remíza na Mallorce. Na hřiště Deportiva Alavés se ovšem pro body nejezdilo, jelikož tam v aktuálním ročníku prohrály Sevilla a Valencia.

Baskové od úvodu utkání ovládali hru a postupnou kombinací se snažili probojovat do šancí. To také vedlo už v 18. minutě k první trefě. Mikel Vesga vyčaroval nádhernou přihrávku za obranu, kde našel Williamse, jenž se ve stoprocentní šanci nemýlil a procedil míč pod Antoniem Siverou. Hosté byli i po vstřelené brance více u balonu a domácí k rychlé odpovědi nepustili. V závěru prvního dějství mohl navýšit skóre Dani Vivian, jeho hlavička z bezprostřední blízkosti ale pouze orazítkovala břevno.

Po změně stran se hra více vyrovnala a i Alavés dokázal na svých kopačkách držet míč. To také vedlo v 70. minutě k první velké šanci domácích. V ní se ocitl Kike García, jehož pokus ale zlikvidoval Unai Simón. Jen o pár minut později mohl domácí za neproměněnou šanci potrestat druhým gólem Williams, tentokrát ale ghanský útočník totálně selhal a jasnou tutovku neproměnil. Mrzet jej to však příliš nemuselo, protože v 76. minutě se nakonec výstavní ránou pod levou šibenici prosadil Sancet, jemuž právě smolař z předchozí situace asistoval.

Alavés tak na svém hřišti poprvé v sezoně nezvítězil. V příštím kole se 28. září představí na půdě Celty Vigo, Athletic o den dříve přivítá Getafe.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele