21. kolo
20.01.2024 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Brais Méndez (© AFP)

Sociedad nasměroval k tříbodovému zisku nádherný projektil odchovance Celty

Real Sociedad zvládl utkání 21. kola LaLigy, v němž porazil Celtu Vigo 1:0. O rozhodující zásah se postaral ranou z necelých 30 metrů Brais Méndez, který strávil právě v dresu Los Celestes většinu své kariéry. Jeho trefa znamenala pro hostující tým již páté soutěžní vítězství na stadionu galicijského klubu v řadě. Svěřenci Rafaela Beníteze se kromě nepříznivé vzájemné bilance musí opět zamyslet i nad aktuálním postavením v tabulce, jelikož mají na 18. příčku nadále jen dvoubodový náskok.

Prsty ve výsledkovém sešupu Celty měl zejména nefunkční útok, který v letošním ročníku nastřádal zatím v průměru pouze lehce přes jednu branku na zápas. Pokud by se navíc na soupisce nenacházel sedmigólový Jörgen Strand Larsen, zařadili by se Los Celestes mezi nejžhavější adepty na sestup. Těžký úkol čekal na střelce Viga i proti baskickému klubu, jenž od začátku prosince inkasoval jen třikrát.

Ofenzivní hra Sociedadu sice doposud měla mezery, to však nebyl případ sobotního utkání ve Vigu. Už v 11. minutě se totiž hosté radovali z úvodního zásahu, když si Méndez navedl balon na levačku a z uctivé vzdálenosti ho nádherně zatočil k levé tyči. Záhy se mohl prosadit i jeho kolega Umar Sadiq, jenž z ideální pozice ve vápně trefil pouze střed brány, a tedy zkušeného Vicenteho Guaitu. Domácí byli v první půli absolutně neškodní, nejtvrdší ránu si tak Baskové způsobili sami, když si Aihen Muňoz ve skluzu přivodil ošklivé zranění a se slzami v očích musel střídat.

Také po změně stran se Benítezova družina dostávala ze své poloviny hřiště jen výjimečně. V 52. minutě se málem zapsal podruhé do střelecké listiny Méndez, jenž z přímého kopu orazítkoval tyč. Neúspěchem skončila také situace o pár chvil později, kdy Jon Magunazelaia nedokázal dopravit míč do sítě ani ve spolupráci s Robinem Le Normandem. Domácí stupňovali tempo, kýženého zásahu se nicméně nedočkali.

Favorit se tak nenechal Vigem zaskočit a po dobrém výkonu si odvezl všechny body. Celta se příště v LaLize představí 28. ledna, kdy přivítá Gironu. Celek ze San Sebastiánu změří doma o den dříve síly s Vallecanem.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele