7. kolo
28.09.2023 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Estadio Balaídos (© AFP)

Kuriózní vlastenec Vigo nespasil. Alavés vytěžil z přesilovky bod

Fotbalisté Celty Vigo v sedmém kole LaLigy neukončili čekání na domácí vítězství, když s Alavésem remizovali 1:1. Vedení se v první půli ujali kuriozním způsobem Los Celestes, když si hostující Rafa Marín nezkontroloval postavení vlastního gólmana a pasem naslepo zamířil nešťastně do opuštěné branky. Deportivo se z tvrdého direktu vzpamatovalo a po změně stran se, už při početní výhodě, dočkalo zaslouženého vyrovnání, které v 73. minutě zařídil Samu. Pro útočníka hostujícího z Atlétika Madrid se jednalo o první trefu v dresu Basků.

Hráči Celty Vigo potvrdili mizernou formu i o víkendu, kdy vedli nad Barcelonou již o dva góly, během závěrečných 10 minut ovšem o náskok přišli a nakonec nezískali ani bod. Pro Los Celestes to tak byla od startu nového ročníku již čtvrtá porážka, která je usadila na sestupových pozicích. Náladu si mohli zlepšit před vlastním publikem, kde přivítali Alavés. Ten na tom nebyl o moc lépe, jelikož získal jen o dva body více, přičemž dvakrát v řadě padl bez vstřelené branky.

Do utkání však vstoupili přece jen lépe hosté, když už ve druhé minutě zahrozil teprve 19letý Samu. Brankář ale jeho střelu doprostřed zlikvidoval. Jen o pět minut později se ale i Celta dočkala první šance. Óscar Mingueza ovšem z bezprostřední blízkosti jen těsně minul levou tyč. Postupem času začali hru mnohem více ovládat právě Los Celestes, což vedlo i k první brance zápasu. Ta byla velmi kuriózní, jelikož Marín chtěl nahrát svému brankáři malou domů, Antonio Sivera se ovšem v ten moment v bráně nenacházel, a tak míč doputoval až do sítě. V poslední minutě první půle mohli hosté srovnat, na zadní tyči hlavičkoval Abderrahmane Rebbach, Ivan Viar ale předvedl fantastický zákrok a stoprocentní příležitost zneškodnil.

Po změně stran byla hra mnohem více vyrovnaná. V 59. minutě prověřil Ivana Villara Rumun Ianis Hagi dalekonosným pokusem z přímého kopu. Španělský brankář ale byl připraven a nebezpečnou střelu zlikvidoval. Po hodině hry přišel velký problém pro domácí, jelikož Luca de la Torre došel pozdě do souboje a podrážkou kopačky sestřelil protihráče, za což viděl druhou žlutou kartu. Hosté přesilovku ihned využili, když v 73. minutě Javi López připravil skvělou přihrávku pro Samua, jenž z bezprostřední blízkosti poslal míč od břevna do sítě. Autor vyrovnávací trefy mohl být absolutním hrdinou Deportiva, v závěru ale selhal a jeho nevýraznou střelu dokázal odvrátit z brankové čáry Carl Starfelt.

Bitva dvou trápících se celků tak nakonec vyústila v dělbu bodů. Celta Vigo změří již 2. října v dalším ligovém kole síly s Las Palmas, Deportivo svede o den dříve souboj s Osasunou.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele