22. kolo
28.01.2024 16:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Nuevo Mirandilla (© AFP)

Změna u kormidla dopomohla Pirátům z Cádizu k oloupení Athleticu

Fotbalisté Athleticu remizovali ve 22. kole LaLigy na půdě Cádizu 0:0. Baskové rozhodně nepotvrzovali roli favorita, a i když měli míč na kopačkách více právě oni, nebezpečnější v zakončení byl soupeř vedený nově jmenovaným trenérem Mauriciem Pellegrinem. Ani jeho přítomnost na lavičce ale nedokázala zlomit dlouhou sérii Pirátů bez vítězství v nejvyšší španělské soutěži, která čítá již 18 utkání.

Hráči Athleticu v minulém kole padli na hřišti Valencie, čímž zároveň ukončili sérii 14 klání v řadě bez porážky. V týdnu si ovšem fantastickým způsobem zlepšili náladu, když ve čtvrtfinále španělského poháru vyřadili Barcelonu výsledkem 4:2 po prodloužení. S obrovskou vlnou euforie přijížděli Baskové na hřiště utrápeného Cádizu, jenž v lize nevyhrál od 1. září a v tabulce mu patřilo až 18. sestupové místo.

Utkání mělo poměrně pozvolný rozjezd, kdy hosté dle předpokladů lehce dominovali ve statistice držení míče, nicméně zajímavé šance dlouho nepřicházely ani na jedné straně. První zaměstnání pro Unaie Simóna si připravil až Rubén Alcaraz z přímého kopu, ze kterého nakonec po zákroku jedničky Basků vybojoval roh. Na druhé straně ze střední vzdálenosti zakončoval Adu Ares, avšak rána tradičního člena základní sestavy rezervního týmu Athleticu prosvištěla kousek nad bránou. V závěru poločasu se ke střele dravě dostal Rubén Sobrino, ale ten mířil přímo na připraveného Simóna.

Ani po změně stran nepřišla žádná větší aktivita ze strany Athletic Clubu, a tak chtěl Ernesto Valverde oživit hru několika změnami v sestavě. Nejlepší hráč v pohárovém utkání proti Barceloně Nico Williams se dostal na hřiště až po odehrané hodině s jasným úkolem, a to pokusit se zápas pomoct vyhrát. Ovšem ani přítomnost jednoho z nejlepších křídelníků španělské nejvyšší soutěže s výsledkem nic nezmohla, a Rojiblancos se tak museli probudit z euforie po vyřazení Barcelony z Copa del Rey.

Cádiz tak utlumil radosti Athleticu a na domácí půdě získal alespoň bod. V následujícím kole se 4. února střetne s Villarrealem, Athletic svede o dva dny dříve bitvu s Mallorkou.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele