25. kolo
17.02.2024 14:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Diego Simeone (© AFP)

Únorový pokles formy Atlétika rozmetal nezvykle složený útok

Atlético Madrid odčinilo nedávné nezdary, když ve 25. kole LaLigy porazilo na vlastní půdě Las Palmas 5:0. Druhou nejlepší obranu v soutěži prolomil už v prvním poločasu Marcos Llorente, jenž se v rozmezí pěti minut prosadil hned dvakrát a perfektně zastoupil čerstvě zraněného kanonýra Álvara Moratu. Dvěma zásahy se po změně stran prezentoval i Ángel Correa, ten se přitom v ligové základní sestavě objevil v tomto kalendářním roce teprve podruhé. Los Colchoneros tak potvrdili dominanci proti celku z ostrova Gran Canaria, se kterým v LaLize prohráli před vlastním publikem naposledy v roce 1969.

Las Palmas sice udivovalo svými výkony, za což v posledních týdnech částečně mohli produktivní jmenovci Marc a Sergi Cardonové, do Madridu přesto přijelo v pozici jasného outsidera. Špetku naděje v ostrovanech vzbuzovala únorová forma Atlétika, které v Copa del Rey přišlo o celosezonní domácí neporazitelnost. Žlutomodří nicméně z posledních osmi duelů na stadionu Los Indios skórovali v jediném.

Přestože ve statistice držení míče výrazně vedlo Las Palmas, lepší vstup do utkání měli domácí. První gól totiž padl už v 15. minutě, kdy se po přihrávce do vápna dostal balon díky několika odrazům k Llorentemu, který poslal Atlético do vedení. Netrvalo dlouho a španělský záložník se prosadil znovu. Po trestuhodné chybě Saúla Coca vybojoval míč Correa a běžel s Llorentem sám na bránu. Argentinec se rozhodl přihrát svému spoluhráči a ten pohodlně zvýšil. V závěru první půle mohl ještě pojistit vedení Samuel Lino, jenž se uvolnil v pokutovém území, jeho přízemní střelu však vyškrábl na roh Álvaro Valles.

Los Rojiblancos skvěle vstoupili také do druhého poločasu. Na centr z levé strany si naskočil Koke, který pohotovou hlavičkou předložil míč Correovi, jenž ho uklidil do sítě. Po hodině hry zahrávali domácí penaltu poté, co byl Lino skluzem poslán k zemi. Rozhodčí ještě přezkoumával celou situaci na videu a nakonec se rozhodl pro pokutový kop. Ten s přehledem proměnil střelou do levé šibenice Correa. Žlutomodří mohli snížit, když se k odraženému balonu dostal ve vápně pohotový Javi Muňoz, kterého vychytal díky rychlému výběhu Jan Oblak. Fanoušci na Estadio Metropolitano se v závěru utkání dočkali páté branky. Po pěkné přihrávce Rodriga Riquelmeho se tvrdou ranou pod břevno prosadil Memphis Depay.

Nečekaně úspěšná sezona Las Palmas tak bodovým ziskem z hlavního města nepokračovala. V příštím kole přivítá 25. února Osasunu, Atlético se o den dříve představí v Almeríi.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele