9. kolo
06.10.2023 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Athleticu (© AFP)

Athletic rozohnilo zranění klíčového stopera. Otloukánek z Almeríe padl rozdílem třídy

Fotbalisté Athleticu porazili v předehrávce devátého kola LaLigy 3:0 Almeríi. O svém úspěchu rozhodli už v 10. minutě, kdy jejich premiérové zakončení mezi tři tyče proměnil ve vítěznou trefu Gorka Guruzeta. V tu chvíli již nebyl na trávníku zkušený stoper Yeray Álvarez, jenž musel střídat po ošklivém pádu z výšky. Domácí si jednoznačnou výhrou upevnili pozici v horní části tabulky, Andalusané naopak zůstali na dně tabulky.

V cestě za premiérovým tříbodovým ziskem přijela prozatím trápící se Almería na půdu Athleticu. To však nechtělo dát kůži lacino. Baskové se mohli v úvodu sezony spolehnout na svou dlouholetou oporu Iňakiho Williamse, jenž v posledních sedmi sezonách nezasáhl pouze do dvou ligových duelů. Na druhé straně zase cenil gólové zuby Kolumbijec Luis Suárez, jenž ale do zápasu nemohl zasáhnout z důvodu zlomeniny dolní končetiny.

Příznivci Basků se radovali z úvodní trefy po pohledné týmové akci ještě v úvodní desetiminutovce, když se po centru z levé strany prosadil střelou na zadní tyč Guruzeta. Chvíli po uplynutí půlhodiny hry měl šanci zdvojnásobit náskok Basků Oihan Sancet, jehož pokus těsně minul zařízení. Záhy to byl právě španělský záložník, který se zřítil k zemi v pokutovém území. Přestože se jednalo o velmi kontroverzní kontakt volající po penaltě, celé situaci předcházelo postavení mimo hru. V nastaveném čase úvodního dějství se Luís Maximiano předvedl proti nebezpečnému pokusu po kvalitně sehraném signálu od rohového praporku.

Po návratu na hrací pažit téměř přišlo vyrovnání ze strany Almeriensistas. Po zajímavém centru ze standardní situace sledovali všichni příznivci Los Leones míč se strachem v očích. Teč, které se však domácí obávali, nikdy nepřišla a pokračovalo se odkopem od branky. Pár minut po hodině hry se ocitl v příležitosti naprosto osamocený Dani García a nasměroval balon tak, že rozvlnil síť. Pro defenzivně orientovaného záložníka se jednalo o premiérový zásah v dresu Basků, přestože odstartoval již šestou sezonu v tomto celku. V 81. minutě přidal kosmetickou úpravu výsledku Sancet, který úspěšně využil zmatku v pokutovém území a poslal míč do odkryté sítě.

Athletic tak potvrdil roli favorita a Almeríi porazil. O další bodový přísun se Baskové pokusí 22. října proti Barceloně. Almeriensistas zavítají ve stejný den rovněž do Katalánska, avšak na půdu Girony.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele