7. kolo
27.09.2023 19:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Diego Rico v souboji s Oihanem Sancetem (© AFP)

Getafe využilo dlouhou přesilovku jen částečně, hříšník Sancet narušil perfektní start Bilbaa

Hráči Athletic Clubu remizovali v domácím duelu sedmého kola LaLigy s Getafe 2:2. Raketový start zajistil baskicému celku již v šesté minutě přesnou trefou Yuri Berchiche, na něhož po změně stran navázal Iňaki Williams. Na obě tyto branky však hosté dokázali reagovat. To se jim podařilo i proto, že Rojiblancos museli celou druhou půli odehrát bez vyloučeného Oihana Sanceta.

Jeho nerozvážnost navíc částečně pokazila perfektní start Los Leones, kteří až do tohoto hracího dne zažívali nejlepší ligový start ve 21. století.

Hráče Bilbaa úvodní prohra sezony proti Realu Madrid pořádně nakopla, což potvrdili sérií pěti zápasů v řadě bez porážky, přičemž hned čtyřikrát zvítězili. Rojiblancos se mohli chlubit především velmi pevnou defenzivou, která ve třech duelech po sobě neinkasovala a zároveň byla nejlepší v lize. Tentokrát ji přijelo prověřit Getafe. To sice v předešlém kole vsítilo tři branky, i přesto však prohrálo na půdě Sociedadu 3:4.

Baskové zažili start snů, jelikož příznivci domácího celku slavili přesný zásah již v šesté minutě. Berchiche zaskočil Davida Soriu ostrou ranou po standardní situaci a ten si po neohrabeném zákroku nasměroval míč do vrchní sítě branky. Ve 22. minutě se Borja Mayoral pokusil vyrovnat stav duelu, na jeho zakončení byl však Unai Simón připraven. Přesto si španělský útočník zasloužil pochvalu za to, jak si poradil s obranou Los Leones. Gorka Guruzetu nebyl úspěšný ani v jedné ze dvou příležitostí, které se mu naskytly. Nejprve jeho pokus zastavil solidním zákrokem Soria a poté míč orazítkoval tyčku. Sancet následně odešel do kabiny dříve než jeho spoluhráči na přestávku, když si zákrokem stylem kung-fu vykoledoval červenou kartu.

Azulones nabídnutou přesilovku využili téměř ihned po změně stran. Gastón Álvarez vyskočil v pokutovém území nejvýše ze všech a hlavou nasměroval míč za záda Simóna. Asistenci si přesným centrem z rohového kopu připsal Carles Aleňá. V 62. minutě rozzářila hvězda Rojiblancos Williams oči domácího publika. Útočník se prosadil po fantastické individuální akci, při které si nejprve poradil s obrannou linií madridského týmu a následně chladnokrevně zakončil na vzdálenější tyč. Hostům se přece jen podařilo vyrovnat po další hlavičce, tentokrát byl jejím autorem Juanmi Latasa. Ten se nejlépe zorientoval v pokutovém území a domácímu brankáři nedal žádnou šanci.

Bilbao tak sice nebude spokojeno s remízou, alespoň však udrželo šňůru neporazitelnosti. Následující utkání sehraje 30. září proti Realu Sociedad, Getafe změří ve stejný den síly s Villarrealem.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele