21. kolo
11.02.2023 16:15 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Sergio Canales (© AFP)

Real Betis úřadoval v Almeríe, přestřelku rozhodl Guardado

Andrés Guardado nakonec rozhodl ofenzivně laděné utkání mezi domácí Almeríou a Realem Betis. Hostující celek splnil roli favorita, ovšem na výsledek se pořádně nadřel. V zápase plném šancí dokázala Almería držet krok a dvakrát odpovědět, nicméně poslední trefa Guardada zůstala bez reakce.

Betis totiž nebyl o tolik herně lepším týmem. Almería sehrála s Verdiblancos více než vyrovnanou partii a nakonec těsně podlehla. Verdiblancos tím napravili předchozí dvě zaváhání a udrželi se v kontaktu s pohárovými příčkami.

Důležitým byl v tomto směru rychlý gól hostů. Už po sto osmdesáti sekundách zazdil první gólovku Canales a chvíli na to už Rodri dorážkou zajistil Andalusanům vedení. Almería přitom měla smůlu protože Iglesiasova rána se odrazila od tyče přímo na kopačky Rodriho. Domácí se ale nezalekli a Suárez nejprve těsně minul a ve 27. minutě vyrovnal na 1:1. Javier Luis Suárez ukázal rychlé nohy a i když byl v mírném úhlu, dokázal tvrdou ranou překonat brankáře Ruie Silvu.

O pár minut později bylo zase živo na druhé straně a Borja Iglesias po další ráně trefil tyčku. Před koncem prvního poločasu vyrobila obrana domácích chybu a nikým nepokrytý Sergio Canales měl spoustu času si zpracovat padající balón za obranu a chladnokrevně zakončit. Betis se po druhé ujal vedení, jenomže ani to nevydrželo.

I po změně stran pokračoval ofenzivně laděný fotbal se spousty šancí na obou stranách. V 52. minutě nebyl Almeríe uznán gól, ale o deset minut později si naskočil na centr z pravé strany Samuel Costa a balón skončil v síti. I tento moment přezkoumával VAR a branku domácích posvětil.

Nicméně Almería se neradovala dlouho a v 70. minutě si Betis po třetí a naposledy vzal vedení zpátky. Andrés Guardado využil centru od rohového praporku a hlavou rozhodl o třech bodech pro Betis. Andalusané zvítězili po dvou domácích porážkách a dotáhli se na pohárové pozice. Almería zůstává ve druhé polovině tabulky a je nebezpečně blízko sestupu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele