30. kolo
23.04.2023 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Rafa Mir (© AFP)

Sevilla v nastavení udolala Villarreal

Villarreal se ocitá v problémech, pokud jde o jeho kvalifikaci do Ligy mistrů. V neděli večer totiž nestačil na Sevillu, která si tímto výsledkem naopak v tabulce polepšila a dostala se na dvanácté místo. Tři body jí v závěru vystřelil En-Nesyri.

Sevilla pokračuje ve skvělých výkonech a po pohárovém úspěchu nad Manchesterem United si připsala další důležitou výhru také na trávnících LaLigy. A tam se jí body hodně hodí, protože se stále touží dostat co nejdál od sestupového pásma, ideálně blíž k pohárům. A to by po probíhající sezoně byl opravdu majstrštyk. Liga mistrů se naopak vzdaluje Villarrealu, který si naopak musí dávat pozor na další protivníky, hlavně na Athletic Bilbao.

Už úvod utkání dával jasně najevo, že dneska to bude hodně atraktivní zápas s množstvím šancí. Jen za prvních 5 minut se Sevilla dostala do dvou dobrých možností. Gil po chybě obrany ale pálil těsně vedle a Mirovo prodloužení hlavou na zadní tyči zase nikdo z jeho spoluhráčů nevyužil. Stejný hráč hlavičkoval zcela volný v deváté minutě a tentokrát už musel Reina zasahovat.

Zkušený španělský brankář musel do práce i po pětadvaceti minutách, kdy ho na holičkách nechala jeho obrana. Jenže Suso svůj náběh a dělovku nevyřešil ideálně a nechal Reinu vyniknout. Suso se alespoň prosadil coby asistent. Deset minut před koncem poločasu vybojoval míč od Pareja a předložil ho do vápna na Radu Mira. A na jeho umístěnou dělovku do šibenice neměl Reina nárok!

Ještě před odchodem do šaten se dvakrát zkoušel prosadit Villarreal a zejména rána Lo Celsa stála za zmínku, ale brankář Dmitrović si s ní poradil. Susův centr zase trefil zadní tyč. Villarreal se vyrovnání dočkal v 55. minutě. Lo Celso našel centrem od rohu Pina, který prodloužil míč na Paua Torrese a ten srovnal.

A dlouho to opravdu vypadalo, že se body budou dělit. Činili se navíc oba brankáři. Překonat se z nich ale nakonec nechal jeden, Pepe Reina. Ve čtvrté nastavené minutě zahrál Rakitić rohový kop brilantně, do vzduchu se vznesl Youssef En-Nesyri a přesnou hlavičkou rozjásal domácí publikum - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele