35. kolo
21.05.2023 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Ivan Rakitić (© AFP)

Sevillské derby skončilo bez branek

Sevilla si v městském derby jen rozdělila body s Realem Betis, což je výsledek, který vlastně nikoho zúčastněného nijak zvlášť nepotěšil. Sevilla poskočila na deváté místo, Real Betis pořád drží šestou příčku zaručující Evropskou ligu.

Sevillské derby možná dlouhodobě nepatří mezi ty úplně nejvyhlášenější nebo nejatraktivnější střety dvou městských rivalů na světě, ale dnes mělo bezpochyby svou váhu. Sevilla se teď sice musí soustředit ještě na finále Evropské ligy, kde ji čeká Mourinhovo AS, jenže kromě toho bojuje i o lepší umístění než je současná desátá pozice. Real Betis naproti tomu bojoval dlouho o Ligu mistrů, teď se ale nehodlá vzdát jakékoli jiné pohárové soutěže.

Delší dobu se dnes nic nedělo, až po dvaceti minutách se do míče opřel zpoza šestnáctky Gueye. Na jeho ránu si ale počíhal brankář Claudio Bravo. Ale překvapivě to byl jeden z mála zákroků, které byly v první půli k vidění. Ani série několika rohových kopů Realu Betis nepomohla k větší aktivitě. K té došlo po změně stran, když si na zadní tyč naběhl Rafa Mir. Ve skluzu ale pálil vedle brány.

Po hodině hry se vyznamenal Bravo proti střele střídajícího Susa, jenž ji pěkně kroutil k tyči. Jinak to ale byl tuhý boj. Jedinou vážnější událostí byla 87. minuta, v níž Miranda zbytečně dojel soupeře a po zásahu od VARu dostal od sudího červenou kartu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele