32. kolo
01.05.2023 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Valentin Castellanos (© AFP)

Girona překvapivě dobyla Andalusii

Už to vypadalo, že se Sevilla dostává do dobré formy, ale v zápase proti Gironě to nepotvrdila. Katalánci zaskočili domácí dvěma góly a ti na to nebyli schopní zareagovat. Zároveň navázali na úchvatné představení proti Realu Madrid, přičemž se znovu trefil Valentin Castellanos.

Útočník Girony nastřílel do sítě Realu čtyři góly a produktivní byl i v tomto zápase. Sevilla přitom měla první šanci, ale Bryan Gil v krkolomné pozici nedokázal dobře zakončit a Gazzanigu nepřekonal. Na druhé straně byla Girona o poznání efektivnější a ve 23. minutě se ujala vedení. Riquelmeho centr od rohového praporku zasáhl u vzdálenější tyči Juanpe a hosté vedli.

Domácí trápení v zápase tím odstartovalo. Ve 36. minutě byl blízko vyrovnání Gil a jeho pohotovou koncovku z první vyrazil Gazzaniga. Na druhé straně zase v nastavení těsně minul zařízení Riquelme. Los Rojiblancos nepodali v prvním poločase dobrý výkon, ale trenér se rozhodl do sestavy prozatím nezasahovat a nejspíš udělal špatně. V 55. minutě se krásně trefil do horního rohu Valentin Castellanos a Girona už vedla o dva góly.

Sevilla měla do konce zápasu několik možností vstřelit kontaktní gól, ale všechny její šance skončily neúspěchem. Girona měla i štěstí, protože Gil střílel do tyče a v páté minutě nastavení zase do břevna křídelník Suso. Mezitím si málem vstřelil vlastní gól i Romeu, jenže nic z toho se zkrátka neujalo. Girona tak po skalpu Realu Madrid získala ten Sevilly.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele