8. kolo
08.10.2022 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Jorge Sampaoli (© AFP)

Sevilla znovu zaváhala a s Athleticem bere jen bod

Sevilla se ve Španělsku dál trápí a po remíze 1:1 s Athleticem jí i po tomto kole hrozí setrvání v sestupovém pásmu. Přitom pro Sampaoliho svěřence se utkání vyvíjelo nejlépe jak mohlo a Rojiblancos se po pár minutách ujali vedení. Další branku však nepřidali a naopak baskický klub vyrovnal.

Premiéra argentinského trenéra Jorgeho Sampaoliho tak nedopadla dvakrát dobře. Někdejší kouč Olympique Marseille nebo reprezentace Chile nahradil odvolaného Julena Lopeteguiho, ale jak to vypadá, Sevilla dost možná přečká i toto kolo v sestupovém pásmu.

Přitom Sampaoli si nemohl přát lepší začátek a už ve 4. minutě domácí vedli. Óliver Torres využil Montielovy přihrávky v pokutovém území a rovnou z první uklidil balón do branky. Chvíli nato mohli Andalusané přidat i druhý gól, ale ránu Gómeze fantasticky vyrazil brankář Simón.

Athletic poprvé zahrozil až ve 24. minutě, když Berenguer vlétl do šestnáctky a střelou ke vzdálenější tyči protáhl Dmitroviće, který mezi třemi tyčemi nahradil Bounoua. Sevilla mohla litovat neproměněných šancí a to především v prvním poločase. Možnost zvýšit náskok nevyužil Alejandro Gómez, proti kterému rychle povyběhnul Simón.

Druhý poločas nabídl mnohem zajímavější podívanou, plnou brankových příležitostí. Hlavička Muniaina skončila těsně vedle branky, zatímco Iňaki Williams nedosáhl na přihrávku a jeho bratr Nico pro změnu netrefil zařízení.

Ve spalování dál pokračoval Gómez a Athletic to nakonec potrestal vyrovnávací brankou. V 73. minutě odcentroval De Marcos, to dokázala obrana domácích ještě odvrátit, ale jen ke kopačkám Mikela Vesgy, jehož střela z první zapadla k tyči. Athletic mohl dokonce otočit výsledek, kdyby si Nico Williams nevylámal zuby na Dmitrovićovi.

V 87. minutě hlavičkoval těsně mimo i Iňaki Williams a v závěru zápasu měla Sevilla několikrát velké štěstí. V závěrečných minutách se dostal zápas do vyšších obrátek a děly se neskutečné věci. V nastavení byl na hranici šestnáctky faulovaný Herrerou Lamela a Athletic šel na poslední minuty do oslabení. Domácí toho využít nedokázali, přestože v šesté minutě měli před Simónem obrovský závar.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele