30. kolo
22.04.2023 18:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Alexander Sørloth (© AFP)

Real Sociedad využil zaváhání Betisu a pojistil si čtvrté místo

Klíčová čtvrtá příčka, zaručující Ligu mistrů, bude i po tomto kole v držení Realu Sociedad. Ba co víc, baskický celek má už šestibodový náskok, protože doma těsně přehrál Vallecano 2:1. Všechny branky padly až ve druhém poločase, přičemž rozhodující gól zaznamenal osm minut před koncem Carlos Fernández.

Pro La Real je to naprosto zásadní výhra, která ho přibližuje vytouženému cíli. Domácí před zápasem znali výsledek Betisu a dobře věděli, že vítězství nad Vallecanem bude znamenat už šestibodový rozdíl.

Zápas ale v žádném případě jednoduchý nebyl. Ve 12. minutě sice poprvé napnul síť Mikel Oyarzabal, nicméně sudí jeho branku kvůli předchozímu faulu neuznal. O pár minut později zase z malého vápna těsně minul vzdálenější tyč David Silva a tím výčet nejzajímavějších okamžiků prvního poločasu bohužel skončil. Nutno podotknout, že k vidění byla vyrovnaná partie, kde mělo více příležitostí domácí mužstvo.

O to překvapivěji se pak jevil průběh druhého dějství. V 57. minutě unikl domácí obraně Isi Palazón a přesně umístěnou střelou z hranice šestnáctky poslal Vallecano do vedení. Překvapivý výsledek ale neměl dlouhého trvání a Real Sociedad za tři minuty vyrovnal. Alexander Sørloth se pověsil nejvýše do vzduchu a hlavou vyrovnal.

Real pak převzal iniciativu, ovšem o nějakém drtivém tlaku nemohla být řeč. Až osm minut před koncem se povedla akce, při které chyboval brankář Dimitrievski, když při výběhu neměl balón a po hlavičce Carlose Fernándeze doskákal balón za brankovou čáru. Byl to rozhodující okamžik, protože Rayo už se na odpověď nezmohlo. Baskové měli ve zbývajícím čase ještě jednu možnost výsledek pojistit, ale balón v rozhodující chvíli odskočil. Real Sociedad si tak pojistil čtvrté místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele