22. kolo
18.02.2023 16:15 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Juanmi (© AFP)

Canalesova vítězná penalta zajistila Betisu tři body

Betis zvládl své domácí utkání s Realem Valladolid a vyhrál podruhé v řadě. Verdiblancos dvakrát udeřili v průběhu prvního poločasu, přičemž vítěznou branku měl na svědomí z pokutového kopu Sergio Canales. Výhra nad Valladolidem pojistila Betisu pátou příčku.

Andalusané orámovali první poločas svými dvěma góly a to se nakonec ukázalo být rozhodujícím. Valladolid poprvé inkasoval již po sto dvaceti sekundách, kdy Canales naprosto skvostnou přihrávkou přes polovinu hřiště vysunul Juanmiho a ten po zemi překonal Masipa. Betis se okamžitě dostal do ráže a Masip další situaci zachraňoval až na brankové čáře. Ve 14. minutě musel Masip zasahovat podruhé a tentokrát se vytáhl proti střele Fékira.

Valladolid se v počátku zápasu spíše bránil a drápky vytáhl až s příležitostí Larina. Jeho hlavička se ve 24. minutě ještě neujala, ale o šest minut později vybojoval na polovině hřiště balón Kike Pérez a před šestnáctkou ho rozdělil na skórujícího Cyla Larina - 1:1.

Verdiblancos si vzali vedení zpátky těsně před koncem prvního poločasu. Ayozeho Péreze fauloval v šestnáctce Hongla a sudí nařídil pokutový kop. Sergio Canales ho bezpečně proměnil a Betis vedl 2:1.

Na začátku druhého poločasu měli domácí fotbalisté velkou šanci odskočit, ale střídající Luiz Henrique trefil jen ležícího Masipa. Po hodině hry si Valladolid vytvořil asi největší šanci a Monchu trefil z volného přímého kopu tyč! Ve zbytku utkání si domácí výsledek pohlídali a po výhře 2:1 zůstávají na pátém místě tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele