34. kolo
15.05.2023 21:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Oslavující Youssouf Sabaly (© AFP)

Real Betis poráží Rayo a blíží se k Evropské lize

Béticos zvládli pondělní dohrávku 34. kola LaLigy a Rayu Vallecano dokázali dát tři branky. Hosté měli velkou smůlu na brankovou konstrukci a jejich sen o Evropě se začíná bortit.

Real Betis chtěl využít domácího prostředí ke třem bodům, díky kterým by se výrazně posunul k lepším příčkám a kvalifikaci do evropských pohárů. Pohárové příčky ale nemělo před utkáním daleko ani Vallecano, v případě výhry by se dnes posunulo na skvělou sedmou pozici! A že si obě jedenáctky nic nedarují, to bylo vidět od prvních minut. V nich se to totiž hemžilo velkými šancemi.

Neuplynulo ani 120 vteřin hry, když García vyzkoušel brankáře tvrdou ranou. Jeho projektil Bravo vyrazil jen k dobíhajícímu Palazónovi a s napětím sledoval, jak jeho dorážka zamířila jen do tyče! Hned vzápětí, vlastně z okamžitého protiútoku, málem udeřil Real Betis. Útok tři na dva ovšem dokázal zastavit a skvělým zákrokem zlikvidovat brankář Dmitrievski.

I když ne tak úplně. Míč totiž vyrazil jen na rohový kop a z něho se Realu Betis povedlo otevřít skóre. Balon si po centru našel Youssouf Sabaly a krásnou ranou, kterou Dmitrievski nemohl chytit, poslal svůj tým do vedení!

Druhou branku měl na kopačce obránce Miranda, avšak jeho pokus dokázala hostující obrana zablokovat. Rohové kopy se staly dnešní velkou hrozbou v podání Betisu a domácí to potvrdili ještě před odchodem do kabin. Ve 44. minutě totiž po dalším rohu José hlavičkoval směrem na bránu a do dráhy letu se postavil domácí střelec Ayoze Pérez, který mohl slavit druhý gól.

Kdo si nicméně myslel, že je Rayo na odpis, šeredně se mýlil. A hosté mu to dokázali jen sedm minut po změně stran. Domácí žádali přerušení hry po srážce mezi Trejem a Guardadem, ale hosté na to nebrali ohled a trochu nesportovně pokračovali v útoku. Z celé akce se nakonec vyklubal centr k tyči a Santi Comesaña ho zkušeně hlavou dopravil do brány!

Jen o pár minut později se pak sám Trejo dostal až před brankáře, jenže ke své smůle trefil jen břevno! Když už to vypadalo na těsnou výhru, dokázal Real přidat ještě jednu trefu. V šesté nastavené minutě na penaltě číhal Borja Iglesias a relativně snadno z pár kroků překonal obranu Raya i s brankářem Dmitrievskim.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele