29. kolo
15.04.2023 18:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

William Carvalho (© AFP)

Real Betis přejel Espanyol a posunul se na páté místo

Real Betis dokázal využít zaváhání konkurenčního Villarrealu a sebral mu páté místo. Na to ho dostalo perfektně zvládnuté domácí utkání, v němž hostil Espanyol. Katalánská návštěva sice díky trefě Montese dokázala utkání zdramatizovat, ale to bylo všechno.

V prvních minutách se Real Betis jen rozehříval a my jsme se delší dobu nedočkali pořádné šance. Možná to ale byla taktika, jak ukolébat Espanyol. Jeho obrana se sice na začátku utkání prezentovala solidním, velmi pozorným výkonem, ale postupem času začala dělat mírné chyby. A přesně na to tým vedený zkušeným koučem Manuelem Pellegrinim čekal. Rána Carvalha sice ještě úspěch nepřinesla, ale bylo to takové varování před bouří.

Blesk poprvé udeřil ve 28. minutě. Hbitý záložník či útočník Luiz Henrique se po lajně prodral až k vápnu a tam nacentroval na zadní tyč. Obrana Espanyolu nebyla vůbec důrazná, což usnadnilo práci Ayozemu Pérezovi. Tomu stačilo vlastně jen nastavit nohu a Béticos doma vedli. Aby se z toho hosté nevzpamatovali příliš brzy, tak po pouhých čtyřech minutách už to bylo o dvě branky. Tentokrát Real Betis zaútočil po druhé straně , Pérez našel nabíhajícího Juana Mirandu a jeho střelu nedokázal brankář Pacheco vyrazit ani jinak utlumit.

Dílo zkázy mohl už před poločasem dokonat Henrique, který pelášil po chybě obrany na Pacheca, jenže jeho lob skončil nad brankou. V tom možná hosté viděli znamení, protože hned po změně stran na soupeře vlétli. Po čtyřech odehraných minutách se skóre měnilo znovu, tentokrát se o to postarali hráči Espanyolu. César Montes si zpracoval odražený míč na prsa a nádhernými nůžkami zakončil přesně - 2:1.

Real ale nehodlal připustit selhání v podobě ztráty bodů. Trochu krkolomnou akcí se míč dostal k Rodrigovi Sánchezovi a ten našel za vápnem neobsazeného záložníka Williama Carvalha. Zkušený Portugalec napřáhl a balon po jeho ráně skončil v síti!

Stejný hráč se stejně jako později Henrique pokoušel vzápětí o další ránu, ale ani jednomu z nich střela moc nesedla. V páté minutě nastavení se Espanyol málem znovu dočkal, jenže branka Martina Braithwaita nebyla správně uznána kvůli předešlému ofsajdu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele