35. kolo
21.05.2023 14:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Sergi Darder (© AFP)

Espanyol vyhrál ve Valladolidu a přiblížil se mu na jediný bod

Výhra Espanyolu ještě více dramatizuje boj o záchranu. Oba aktéři nedělního souboje totiž zůstávají v sestupovém pásmu, ale tři kola před koncem mají ještě šanci na konečnou záchranu. Od sedmnáctého Getafe, je v případě Katalánců jednobodová ztráta, pokud jde o Vallecano, tam dělá rozdíl jen skóre. Espanyol se ujal vedení díky brance Dardera a po vyrovnání De Tomáse rozhodl Melamed.

Rayo Vallecano sice mělo větší územní převahu, ale Espanyol byl efektivnější a to nakonec rozhodlo. Opatrnější začátek rozlouskla až 23. minuta a vedoucí branka katalánského mužstva. Sergi Darder se uvnitř vápna dostal k balónu a přesnou ranou k tyči zaskočil domácího brankáře. Do té doby zkoušely oba celky střílet, ale scházela větší přesnost.

Od inkasovaného gólu bylo Rayo častěji na balónu a převzalo iniciativu, což vedlo i k vyrovnání. Gil zahrál v pokutovém území rukou, takže následovala penalta, kterou proměnil Raúl de Tomás. Brankář Pacheco zkusil zůstat na místě, jenže De Tomás zvolil technickou střelu k tyči a uspěl. Espanyol si ale mohl ještě v prvním poločase vzít vedení zpátky, ale Dimitrievski fantasticky vychytal hlavičku Gómeze.

Ačkoliv Rayo udávalo tempo, Espanyol byl mnohem nebezpečnější a především pak efektivnější. V 59. minutě nádherně vypálil do břevna Darder a odražený balón skončil přímo na kopačce Nica Melameda, který dal na 2:1.

Další branka už nepadla, i když nějaké šance ještě byly. V 83. minutě mohl pojistit vítězství Puado, jenž se hnal sám na brankáře Dimitrievského, ale branku vůbec netrefil. Nic dalšího už se nestalo, takže Espanyol mohl slavit velmi důležité vítězství 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele