22. kolo
20.02.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Borja Mayoral střílí rozhodující branku utkání (© AFP)

Getafe v závěru vyškolilo Valencii, která neuměla proměňovat svoje šance

Valencia doma padla a její krize se prohlubuje i s novým trenérem na lavičce. Barajův tým nestačil na domácí Getafe, hlavním viníkem byla její žalostná efektivita. Možností na to měla dost.

Trenér Rubén Baraja byl odhodlán přijet z Getafe se třemi body a cítil obrovskou šanci vyhrát. Getafe se nedaří a spadlo dokonce až na 19. místo, takže Valencia se pod novým koučem chtěla odrazit ode dna a nemohla si snad ani vybrat lepšího soupeře. Hosté čekají na ligovou výhru od listopadu minulého roku a dnes ji za vítězstvím mělo nasměrovat hlavně ofenzivní trio Duro, Lino a Kluivert.

V šesté minutě asi v trenérovi Barajovi mírně hrklo, když si při pokusu o odkop napálil Diakhaby míč nešikovně do vlastní ruky. Penalta se ale správně nepískala, byť se domácí trenér Quique Sánchez Flores mohl uvztekat. Mnohem fotbalovější stránku ukázali Netopýři v desáté minutě, kdy sehráli rychlou akci a po nahrávce Kluiverta na vápno zakončoval úplně volný Samul Lino. Pálil nicméně po zemi jen do brankáře Soriy!

Stejný duel se opakoval i o minutu později po standardní situaci. Tentokrát ovšem znovu zasáhl David Soria, jenž donutil Lina schovávat hlavu do dlaní. Lino pálil po úniku i ve třicáté minutě utkání, avšak znovu poslal míč jen hodně vysoko nad břevno. První příležitost Getafe jsme viděli až ve 40. minutě, kdy centrovaný míč Gastóna Ramíreze hlavičkoval Munir jen do Mamardašviliho.

Ke konci první půle se Getafe rozjelo a Mamardašvili se musel postavit hned dalším dvěma šancím domácího týmu. Ale pokaždé zvládl zasáhnout a držel Valencii nad vodou. Druhou půli začali opět lépe Los Che. Justin Kluivert rozehrál rychlou akci do křídla na Dura a naběhl si do vápna, kam mu Duro Balon vrátil. Jenže Kluivertova rána po zemi našla jen pozorného brankáře Soriu!

Až deset minut před koncem utkání Valencia nezvládla ofsajd systém a Borja Mayoral pelášil sám na bránu, svůj únik každopádně neproměnil. Všechno si ale vynahradil o dvě minuty později, kdy míč po rohu na zadní tyči vracel Alderete před bránu a klouzající Mayoral jej uklidil do brány! Valencia sice o chvíli později docílila branky, jenže ta kvůli ofsajdu Frana Péreze nemohla platit.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:0

Reagovat
Mass

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele