8. kolo
09.10.2022 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Pedri (© AFP)

Barcelona je zpět v čele, hubené vítězství zařídil Pedri

Xaviho svěřenci vydřeli vítězství proti sympaticky hrající Celtě Vigo, jediným střelcem utkání se stal Pedri. Hosté i přes zvýšenou aktivitu ve druhém poločase nezvládli utkání alespoň vyrovnat, a tak jedou domů s prázdnou.

Katalánští, kteří platili za jasné favority, vlétli do zápasu s vervou a vytvořili si hned v úvodu několik slibných šancí. S nebezpečnými střelami Raphinhy a Torrese si ještě Marchesín dokázal poradit, proti zakončení Pedriho v sedmnácté minutě už byl ale bezmocný. Jako slepý k houslím se dostal devatenáctiletý mladíček ke gólové střele. Tu mu totiž na zlatém podnose naservíroval obránce Núñez nepovedeným odkopem.

Xaviho svěřenci měli míč i v následujících minutách pod kontrolou, hra se však přece jen trochu zklidnila. Z ničeho nic pak po zajímavé akci hostí zakončoval Beltrán, jeho projektil ale těsně minul bránu ter-Stegena.

V kabině "Los Celestes” muselo být zřejmě v poločase pořádně dusno, do druhé půle totiž nastoupilo jako mnohem aktivnější právě mužstvo v bleděmodrém. Dvěma šancemi v rychlém sledu se blýskl Óscar Rodríguez, nejprve po rychlém protiútoku minul domácí svatyni, o pár minut později trefil, poté, co se k němu míč šťastně odrazil, jen německého reprezentačního gólmana.

Celta byla i nadále aktivnějším celkem, v sedmdesáté minutě se jí dokonce podařilo dostat míč do sítě, Cervimu byl ale máván ofsajd, a tak se z vyrovnání radovat nemohl. Zaplněný Nou Camp pak mohl zmrazit Aspas, který se před brankářem "Blaugranas” zjevil zcela osamocen, míč přes něj ale prostřelit nedokázal. Když poté v nastaveném čase Paciência trefil tyč a z následné dorážky napálil Pérez pouze Busquetse, bylo jasné, že katalánský velkoklub vítězství uhájí.

I přesto, že byl celek z Galicie v druhém poločase aktivnější a vytvořil si několik zajímavých příležitostí, ke kýženému vyrovnání to nakonec nevedlo, a tak se vrací domů bez bodu. Ve druhém největším španělském městě naopak propukla radost, domácí se totiž před El Clásicem vrátili o skóre na první místo, právě před svého odvěkého rivala.

Autor: Filip Vítek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele