23. kolo
25.02.2023 14:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Martin Braithwaite (© AFP)

Espanyol chválí Braithwaitea, dvěma góly pokořil Mallorcu

Espanyol velebí schopnosti Martina Braithwaitea, který se stal hlavní hvězdou domácího utkání s Mallorcou. Nakonec byl vyhlášen hráčem zápasu, neboť jeho dvě trefy rozhodly o porážce hostí z Mallorky.

Právě ta se dostala do první větší šance utkání a stačilo jí k tomu jen dvanáct minut. Kang-In Lee naservíroval míč na nabíhajícího Rodrígueze, který jen o vlásek minul svou střelou pravou šibenici! Na tohle varování ale domácí zareagovali poměrně rychle. O deset minut později totiž brankář Rajković vymyslel hrubou chybu, když namazal míč nepříliš vzdálenému soupeři. Od Vidala putoval balon na volného Martina Braithwaitea a ten už měl úlohu maximálně snadnou.

Mallorce chvíli trvalo, než se z těžkého zásahu vzpamatovala. Zvládla to až před koncem poločasu. Dani Rodríguez oslovil po vlastním sólu Vedata Muriqiho, jenž se pohyboval na kraji vápna. Brankář Pacheco sice plachtil vzduchem, ale krásnou technickou ránu Muriqiho neměl nárok - 1:1.

Do druhé půle vlétli domácí mnohem lépe. Martin Braithwaite unikl soupeřům po krásné průnikové nahrávce, jenže pak zamířil vedle tyče, protože ránu uspěchal. O pouhou minutu později už si ale dal víc záležet. Střídající Melamed sklepl centr ze strany právě k nohám Braithwaitea a ten ranou ke vzdálenější tyči překonal marně zasahujícího brankáře Rajkoviće.

Stejný hráč mohl zkompletovat hattrick, jenže po hodině hry trefil míč opačnou falší a ze šance nic nebylo. To ale Espanyolu moc vadit nemuselo. Espanyol se díky výhře aspoň na pár hodin posunul přes Sevillu na průběžnou dvanáctou příčku, což je něj velký úspěch.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele