34. kolo
14.05.2023 21:00 CET
2 : 4
(0:3)

Reportáž

Oslavy hráčů Barcelony (© AFP)

Barcelona vyhrála derby i titul

Barcelonské derby nabídlo hromadu šancí a branek, těch jsme nakonec v katalánské metropoli viděli hned šest. Nadpoloviční většinu z nich měla na svědomí Barcelona, která taky zaslouženě brala tři body a to znamená jediné - stává se opět španělským mistrem!

Ne na Camp Nou, ale aspoň ve svém městě. A ještě k tomu díky výhře nad městským rivalem. Barcelona to dokázala a díky dnešnímu vítězství si připisuje úžasný úspěch. Vyhrává titul mistra španělské LaLigy a to dokonce čtyři kola před koncem celé ligy. Teď už má před svými pronásledovateli z Madridu nedostižný náskok čtrnácti bodů.

Barcelona chtěla oslavit titul poprvé od roku 2019 a příležitostí k tomu byl duel s městským rivalem. Espanyol letos naopak zůstává za očekáváním. Před začátkem utkání mu patřilo až předposlední místo a potřeboval body jako sůl. Jenže Blaugranas od prvních minut jasně ukazovali, že ztráta bodů je absolutně nezajímá. Mladý talent Pedri už v 6. minutě mířil jen těsně vedle a brankář Pacheco věděl, že dnes ho čeká pořádná fuška.

Jeho podezření se začalo vyplňovat už v 11. minutě, kdy Alejandro Baldé skvěle přelstil bránícího soupeře na kraji vápna a naservíroval míč na penaltu. Tam se nikdo dostatečně důrazně nevěnoval Robertovi Lewandowskému a polský kanonýr pohodlně zavěsil.

Po pouhých devíti minutách Barcelona rozebrala obranu svého soka a i když domácí měli ve vápně početní výhodu, pro favorita to neznamenalo překážku. Pedri po přihrávce Raphinhy obstaral krásný pas do vápna, na zadní tyč si naběhl mladý talent Alejandro Baldé a špatně hlídanému obránci nedělalo problémy dostat míč z bezprostřední blízkosti do poloopuštěné brány!

Domácím nezbývaly síly, Barcelona šla tvrdě za výhrou. Tu mohl pojistit jak Lewandowski, tak o chvíli později Koundé, ale ani jeden z nich nezavěsil. Espanyol se s nějakou aktivitou objevil až po třiceti minutách, jenže rána Melameda zamířila vedle brány. Naopak se ještě do konce první půle prosadili hosté. Raphinha v pohodě přesprintoval obránce, našel nádherným pasem Lewandowského a polský veterán ve skluzu dopravil míč do sítě!

Na závěr první půle ještě Braithwaiteovu tutovku vyrazil pohotový brankář Ter Stegen. Druhá půle už zdánlivě neměla co nabídnout. Dominanci Barcelony pak před nuznými 27 tisícovkami diváků potvrdil Jules Koundé, který jemně tečoval krásný pas od De Jonga přímo do brány.

Jenže domácí se nevzdali a konec utkání patřil jim. Patnáct minut před koncem nejprve Calero našel brilantně Javiho Puada a jeho lob skončil v síti. Situaci ještě řešil VAR, ale branku nakonec uznal. A ve druhé minutě nastavení pak na konečných 4:2 z pohledu favorita uzavřel Joselu, který Calerovu hlavičku do tyče správně usměrnil do sítě!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele